Gratis to do's in Antwerpen

Als je in Antwerpen bent dan ben je er echt helemaal tussenuit. Deze Belgische stad heeft zoveel moois te bieden en dat op steenworp afstand van de Nederlandse grens. In nog geen 2 uur tijd reis je met de razendsnelle IC-trein je van Amsterdam CS naar hartje Antwerpen. Waar je op loopafstand niet alleen (betaalbare) hotels kunt vinden, maar ook leuke dingen kunt ondernemen. In deze blog vind je 10 gratis to do’s in Antwerpen. Maar ook activiteiten die je met korting kunt doen.

1. Het station 

Kom je met de trein dan val je bij aankomst met je neus in de boter. Het Centraal Station van Antwerpen is namelijk één van de mooiste stationsgebouwen in Europa. Neem dus rustig de tijd om dit mooie gebouw te bewonderen, voordat je je in het Antwerpse leven stort.

 gratis to do's Antwerpen Station

 

2. Stadswandeling maken

Wil je geen high light in Antwerpen missen? Zet dan de app van izi.TRAVEL in je telefoon. Met deze app kun je verschillende wandelingen langs de toeristische trekpleisters maken. Maar je komt ook op minder bekende plekken.

3. Begijnhof

Het Antwerpse Begijnhof is misschien niet zo beroemd als die in Brugge of Gent, maar deze ‘geheime tuin” in het hart van Antwerpen moet je zeker even bezoeken.

4. Uitzicht over Antwerpen

Vanaf het Museum Aan de Stroom, in de volksmond MAS genoemd, heb je een prachtig uitzicht over de stad. En dit uitzicht kost je helemaal niets. Je kunt namelijk gratis het panoramadak op de 10-de verdieping bezoeken.  

Let op: De wandelboulevard en het panoramadak zijn gratis te bezoeken, maar je moet je van te voren wel even aanmelden. Kijk voor actuele informatie op MAS, Museum Aan de Stroom

5. Gratis straatkunst

Hou je van kunst, maar heb je geen zin om een museum in te gaan? Met de Antwerp Museum App ontdek je de mooiste muurschilderingen en graffitikunst. En die app kun je gratis downloaden. In deze blogpost vind je meer informatie over deze app plus een aantal foto’s van de kunstwerken die je onderweg tegen kan komen.

straatkunst gratis tot do's Antwerpen

6. Wandel onder de rivier de Schelde door

Vergeet ook niet om via de Voetgangerstunnel naar Linkeroever te gaan. Niet alleen voor het zicht op de Antwerpse skyline dat je daar hebt, maar ook om deze bijzondere tunnel midden in het centrum van de stad te bewonderen. De Sint-Annatunnel – of Voetgangerstunnel, zoals de Antwerpenaars hem noemen – werd in 1933 geopend. En je kunt deze tunnel nog steeds betreden via de authentieke houten roltrappen, die bij de opening een waar unicum waren. 

10 Gratis to do's in Antwerpen

7. Joods Antwerpen

Na de tweede wereldoorlog vestigden veel Chassidische Joden die de oorlog hadden overleefd zich in Antwerpen. Deze Antwerpse Joden wonen vooral in de wijk naast de diamantwijk, op enkele minuten loopafstand van het centraal station. Deze wijk noemt men ook wel Joods Antwerpen. Hier kom je steeds Chassidische Joden tegen. Te herkennen aan hun lange zwarte kledij, hun pijpenkrullen en hun opvallende hoofddeksels. De Joodse gemeenschap in Antwerpen telt circa 20.000 personen en is na New York, Londen en Jeruzalem een van de grootste gemeenschappen van charedische (ultra-orthodoxe) joden ter wereld. Bron: Wikipedia

8. De Stadsfeestzaal

Nog een mooi gebouw waar je zomaar even binnen kunt wippen is de Stadsfeestzaal. In vroeger tijden een feest- en tentoonstellingszaal, tegenwoordig een moderne shoppingmall waarin bekende ketens vertegenwoordigd zijn.

10 Gratis to do's in Antwerpen

9. China town

Op loopafstand van het centraal station vind je China town. Deze buurt, of eigenlijk straat is niet heel bijzonder maar je kunt er wel terecht voor als je op zoek bent naar Aziatische lekkernijen en dito eettentjes. Natuurlijk vind je er ook een imposante Chinese poort. 

10. Het Havenhuis

Het Havenhuis is een gebouw dat je niet kunt missen als je in Antwerpen bent. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is het hoofdkantoor van het Havenbedrijf Antwerpen. Je kunt het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad. Maar je kunt ook op het plein heel veel foto’s maken van dit fotogenieke gebouw.

10 Gratis to do's in Antwerpen

 

Activiteiten die je met korting kunt ondernemen

Naast deze gratis to do’s zijn er in Antwerpen ook activiteiten die je met korting kunt ondernemen. Zoals:

  • De Antwerpse dierentuin. Wist je dat je ook met Nederlandse spaaracties, zoals de Jumbo dagje uit actie en het AH, 2e kaartje gratis, korting kunt krijgen op het entreekaartje voor deze dierentuin?
  • Brouwerij De Koninck. Met de kortingscode van Groupon krijg je korting op een interactieve rondleiding en proeverij bij brouwerij De Koninck.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.