The Black Bastard: een barbecue voor de liefhebber

The Black Bastard: een barbecue voor de liefhebber

Nu we midden in de lente zitten heb ik onze barbecue uit de winterstalling gehaald. Want nu de dagen beginnen te lengen en de temperatuur stijgt, is ook de tijd van barbecueën aangebroken. Barbecueën heeft namelijk toch iets speciaals. Er is een andere ambiance en vaak is het de man die kookt. En als de gerechten op The Black Bastard BBQ worden bereid, dan is dat helemaal top.

Ontwikkelingen op barbecuegebied

Ik vind het namelijk heerlijk als ik tijdens een barbecue alleen maar hoef aan te schuiven en kan genieten van al het lekkers wat ik op mijn bord krijg. Want dat is mijn man wel toevertrouwd. Hij is namelijk een echte barbecue liefhebber. En niet alleen thuis, ook op vakantie grilt hij de heerlijkste gerechten. Deed hij dat eerst op een zogenaamde skottelbraai, die ooit heel populair was op de camping. Sinds kort heeft hij zo’n kleine keramische barbecue aangeschaft, die ook wel de kamado of egg barbecue wordt genoemd. Die ziet er niet alleen stoer uit, ook het eten smaakt voortreffelijk. Daarnaast is de Bastard, door zijn handige meeneem-formaat ook super handig op de camping.

De kamado komt van oorsprong uit Japan en is na de Tweede Wereldoorlog overgewaaid naar de VS. In de jaren 70 werd vooral de oven van de kamado populair. Tegenwoordig zie je deze barbecue ook in Europa steeds meer.

Voordelen van keramische BBQ t.o.v. een gewone barbecue

Hou je meer van gemak en draait het bij jou tijdens de BBQ vooral om de gezelligheid, dan is een gewone houtskoolbarbecue of gasbarbecue een prima keuze. Maar wil je culinair uitpakken dan is de Black Bastard een barbecue, die jouw kookkunsten naar een hoger level tilt. Hij is namelijk heel veelzijdig en hierdoor veel meer dan een barbecue waarop je alleen een sateetje kan grillen.

Deze BBQ kan namelijk de hitte goed reguleren en vasthouden en is daarom ook een ideale (pizza)oven. Daarnaast is deze barbecue volledig afsluitbaar. Dat ziet er niet alleen gaaf uit. Zo behoud je de hitte, maar ook de rook én de lekkere barbecuesmaak!

The Black Bastard barbecue

Zelfs op een compacte Bastard kun je alles bereiden wat op zijn grote broer of zus ook kan. Alleen dan in het klein. Daarnaast is dit model gemakkelijk op te tillen. Waardoor meenemen op vakantie geen enkel probleem is.

The Black Bastard: een barbecue voor de liefhebber

Maar deze BBQ koop je niet zomaar. Die schaf je aan omdat je gek bent op buiten koken en meer wilt dan een standaard barbecue. Die wil je omdat je ook weleens op houtsnippers een stuk vlees of vis wilt roken. Of langzaam pulled pork wilt maken? Of authentieke Italiaanse pizza’s wilt bakken.

The Black Bastard is een barbecue voor de liefhebber, die van barbecueën iets speciaals maakt. Waar iedereen naar uitkijkt.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.