decembergevoel vast te houden

Tips om ook na de kerst het decembergevoel vast te houden

De slogan ‘kerstboom eruit, kamerplant erin’ hoor je elk jaar, maar ik heb meer tips om ook na de kerst het decembergevoel vast te houden. Want kamerplanten kopen in de winter lijkt mij geen goed idee, en ook zonder kamerplanten kun je de gezelligheid in huis terugbrengen. Maar hoe dan?

Kerstboom eruit, kamerplant erin! Of toch niet

Het klopt helemaal. Als de boom is afgetuigd en zijn weg heeft gevonden naar de groenbak, ontstaat er een lege plek in je kamer. En misschien ook in je hart. De feestdagen zijn nu echt voorbij. En daar komt een lange januarimaand voor in de plaats. Je kunt op zo’n moment naar een tuincentrum rijden voor een paar nieuwe kamerplanten, die op dat moment hartstikke duur zijn. Want, gat in de markt! Of je kunt ook kijken waarmee je de leegte van de kerstboom op kan vullen. Want een paar weken geleden stond er ook iets op de plek waar de kerstboom heeft gestaan. Dus waarom dan niet weer na de feestdagen!

Haal niet alle (kerst)versiering weg

Een andere tip om niet in de bekende januari-dip te vallen is deze: haal niet alle (kerst)versiering weg. Laat bijvoorbeeld de buitenlichtjes nog een paar weken hangen, wat misschien ook geldt voor de (advent)ster voor het raam. Maar ook kandelaars, windlichten en stolpen kun je met een beetje creativiteit een winterse look geven.

Bewaar je mooiste kerstballen

Als je dan toch de kerstboel gaat opruimen hou dan een paar kerstballen, maar ook je mooiste kerstboomversierselen apart. In een mooie schaal staan kerstballen namelijk prachtig. Maar ook met een grillige tak uit het bos met daarin je mooiste kerstitems, kun je het decembergevoel nog even vasthouden.

decembergevoel

Meer tips om het decembergevoel vast te houden

Maar ik heb nog meer tips om na de kerst het decembergevoel vast te houden. Hier komen ze:

  1. Misschien heb je kerstpakket met lekkere dingen gekregen. Die kun je natuurlijk rondom de kerstdagen opeten, maar ook bewaren tot in het nieuwe jaar. Zo kun je het decembergevoel langer vasthouden.
  2. Koop een paar hyacinten. Hyacinten bloeien vroeg, maar ook lang. Ze zijn goedkoop (overal zie je nu aanbiedingen) de verzorging is super simpel en ze ruiken heerlijk! En als ze uitgebloeid zijn kunnen ze in de tuin. En is het bijna lente.
  3. Maak plannen in plaats van goede voornemens. Goede voornemens zijn gedoemd te mislukken. Maar daarom plannen i.p.v. voornemens. Ga op zoek naar een betaalbaar vakantiehuisje op een vakantiepark, boek een weekendje weg, maak een afspraak voor een wandeldate of zoek een voordelige aanbieding om uit-eten te gaan. Zorg ervoor dat in je agenda weer wat leuke uitjes staan gepland.
  4. Begin een nieuwe hobby. In de blog Welke hobby heb jij opgepakt tijdens de lockdown? schreef ik met welke hobby’s je de verveling te lijf kunt gaan nu we vaker thuis zijn. En dat geldt ook voor de saaie januarimaand. Misschien dat het artikel je op nieuwe ideeën kan brengen.
  5. En dan is er natuurlijk dry january. Waarin je om verschillende redenen een hele maand geen alcohol wil drinken. En dat is best lastig in een saaie, maar ook lange maand als januari. Wil je geen alcohol drinken, maar wel het feestelijke decembergevoel vasthouden? Lees dan dit artikel over luxe, alcoholvrije drankjes dat ik vond op Lodi blogt.
  6. Maak van je maaltijd een feestje. Dat kan een eenvoudig eenpansgerecht zijn of een gerecht met minder calorieën. Maar wat je ook eet, zorg voor een feestelijke aankleding. Dek de tafel met servetten, zet wat kaarsen neer en gebruik mooi glaswerk en servies. Ook na de feestdagen.

Dus wil je voorkomen dat je na de gezellige feestdagen in de bekende januari-dip belandt? Blijf dan leuke dingen doen waarbij mijn blog je kan helpen. Want Mam is de hort op is niet voor niets een blog voor ondernemende vrouwen, die af en toe iets leuks willen doen. Zonder dat hun hele budget eraan op gaat.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.