wandeldate

7 Tips voor een geslaagde wandeldate

Plan jij weleens een wandeldate? Samen wandelen is leuk om te doen. Je bent in de buitenlucht, ontdekt een nieuwe omgeving en je bent ook nog eens in beweging. Bovendien is het heel ontspannend om wandelend bij te praten. Dus als je op wandeldate gaat, maak er dan een feestje van. Met deze tips gaat dat zeker lukken.

Plan een wandeldate

Het zal voor meer mensen gelden, maar ik zie mijn beste vriendin die in Amsterdam woont, niet vaak. Maar als we elkaar willen zien plannen we een weekendje weg, maken we een fietstocht of gaan een dagje winkelen. Maar steeds vaker plannen we een wandeldate.

7 Tips voor een geslaagde wandelafspraak

Wandelen is namelijk heel geschikt als je met elkaar wilt afspreken. En met deze tips wordt het een leuk en voordelig dagje uit.

  1. Kies een plek waar je gemakkelijk, en het liefst gratis je auto kunt parkeren.
  2. Zoek een wandelroute die past bij het doel van je wandeling. Als je niet gewend bent om kilometers te wandelen dan is het niet handig om een route van meer dan 10 kilometer te kiezen.
  3. Kies een wandelroute die zowel start als eindigt bij de parkeerplaats.
  4. Vermijd drukke wandelroutes. Op de website van Staatsbosbeheer staat een overzicht van onbekende wandelstreken. Ook op Wandel.nl vind je een lijst met rustige wandelgebieden.
  5. Of stel met behulp van knooppunten zelf een route samen.
  6. Neem voor onderweg wat lekkers mee. Vul een thermoskan met warme chocolademelk, bak een taart of een bananenbrood en neem wat lekkere broodjes mee.
  7. Houd er rekening mee dat je niet op iedere route horeca tegenkomt, dus kan het lastig zijn om onderweg een openbaar toilet te vinden. In dit artikel lees je wat je kunt doen als je hoge nood hebt en onderweg geen horeca is.

Plan jij weleens een wandeldate?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.