tosti met pit

Een tosti maken doen we allemaal weleens. Maar deze tosti met extra pit ken je vast nog niet. De ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis en je kunt er ook oud brood mee opmaken. Je kunt dus gelijk aan de slag.

Wat heb je nodig?

Om 4 van deze lekkere tosti’s te maken heb je het volgende nodig:

  • 8 boterhammen (wit of bruin)
  • 4 plakken kaas
  • 4 plakken ham
  • 1 rode ui
  • ketjup of curry
  • een tosti-ijzer of een panini-grill.

Tosti met pit

Ik kocht ooit een panini-grill voor een paar tientjes in de aanbieding  van het Kruidvat. Maar Bol.com heeft ook panini-grills in verschillende prijsklassen. Hiermee kun je niet alleen tosti’s  maar ook Panini’s, groenten, vlees en vis grillen.

Tosti met pit

Haal je tosti-ijzer of panini-grill tevoorschijn en zet hem aan. Terwijl het apparaat heet wordt haal je 8 boterhammen uit de vriezer en laat ze een paar minuten ontdooien. Oude boterhammen leg je op een snijplank.

Neem een rode ui. Bij gebrek aan een rode ui kun je een gewone, gele ui nemen, maar een rode ui is juist datgene wat zorgt voor extra pit.  Maak de ui schoon, halveer die en snipper de ui in hele kleine stukjes.

Leg op 4 van de 8 boterhammen een plak kaas en een plak ham. En strooi er wat gesnipperde (rauwe) uitjes over. Niet te veel, want rode ui is heel pittig!

Leg de andere boterhammen op de belegde. Bak vervolgens de tosti’s zoals je gewend bent.

Tosti met pit

Als de tosti’s na ongeveer 7 minuten goudbruin zijn haal je ze uit het tosti-ijzer of de panini grill. Snij ze diagonaal door en leg ze op een bord en serveer er (het liefst apart) wat ketjup of curry bij. Eet smakelijk.

Tosti met pit

Ga jij deze tosti maken? Laat dan even weten hoe die heeft gesmaakt.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.