veranda

Met een veranda geniet je ieder seizoen van het buitenleven

Een veranda zie je steeds vaker in tuinen verschijnen. Logisch, want een veranda of tuinoverkapping is niet alleen heel sfeervol. Het is ook een verlengstuk van je woonkamer. Bovendien kun je met een veranda ieder seizoen van je tuin genieten. En wie wil dat nou niet.

Met een veranda geniet je meer van het buitenleven

Toen wij nog in Friesland woonden hadden wij in de tuin een grote veranda, met buitenkeuken, een houtkachel en uitzicht over de weilanden. Een plek waar we vele uurtjes doorbrachten. Dus toen wij verhuisden naar een 2 onder een kap in Drenthe, was ik erg blij dat er in de tuin van dat huis een veranda was gemaakt. Die ruim genoeg was voor onze tuinset en de barbecue. Maar ook als deze er niet was geweest dan hadden we zeker voor een overkapping in de tuin gekozen.

De voordelen van een veranda

Een veranda heeft namelijk veel voordelen. Het maakt de leefruimte van je huis groter. Je kunt je overdekte terras gezellig inrichten en zo wordt het een verlengstuk van je huis. En met een paar aanpassingen kun je er het hele jaar door gebruik van maken. Bijvoorbeeld met een heater of een houtkacheltje kun je ook ’s winters gezellig buiten zitten. Een ander pluspunt is dat de tuintafel en de loungeset het hele jaar droog staan. Dus de vraag “waar laten we de tuinspullen?” is gelijk beantwoord.

Maar het grootste voordeel is misschien wel dat een tuinkamer de waarde van je huis verhoogt, dus altijd een goede investering is. Bovendien heb je in de meeste gemeenten geen bouwvergunning nodig voor het plaatsen van een terrasoverkapping.

veranda

Glazen schuifwand in onze bestaande overkapping

Hoewel wij bij dit huis ook een overkapping hebben, zitten we er toch niet veel. En dat is best jammer. Want met een kleine aanpassing zouden we er meer van kunnen genieten. Bijvoorbeeld door een glazen schuifwand te (laten) plaatsen. Met glazen schuifwanden scherm jij jouw (bestaande) overkapping eenvoudig af, waardoor je minder afhankelijk bent van het weer. Dus als het regent sluit je de glazen wanden en zit je lekker beschut op je loungebank of aan de tuinset. En als de zon schijnt zet je alles open en laat je de wind door je tuinkamer waaien.

veranda

Daarnaast kunnen glazen wanden op maat gemaakt worden, zelfs voor een bestaande overkapping. Zo behoud je niet alleen het uitzicht op je tuin. De schuifwanden kun je ook met één handbeweging openen of sluiten. Door een schuifwand te plaatsen wordt de overkapping dus nog comfortabeler. En kun je ieder seizoen van het buitenleven genieten.

Zo maak je van een tuin met veel tegels een moderne stadstuin met groenblijvende beplanting die toch onderhoudsvriendelijk is.

Mocht je overwegen om glazen schuifwanden te plaatsen. Kijk dan eens op de website van Verasol.nl. Dan kun je zien dat dit mogelijk is onder ieder type (zowel hout als aluminium) en onder alle merken overkappingen. Dus wellicht ook bij die van jou.

Gerelateerde berichten

2 gedachten over “Met een veranda geniet je ieder seizoen van het buitenleven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.