verjaardagscadeautjes

Verjaardagscadeautjes van bedrijven. Wat schiet je ermee op?

Op en rondom mijn verjaardag krijg ik verjaardagscadeautjes van bedrijven in mijn mailbox. Variërend van korting op mijn volgende bestelling, een gratis tompouce van de Hema tot een gratis tijdschrift naar keuze van Veronica magazine. Leuk die gratis geschenken. Toch zijn niet alle cadeautjes leuk om te krijgen? Want soms moet je eerst iets bestellen om – in dit geval korting – te krijgen. Dus wat schiet je er mee op? Met die cadeautjes.

Wat is een cadeau?

Zoals je misschien weet, ben ik niet zo van de cadeaus. Zeker niet van cadeaukaarten waarvoor je allerlei handelingen moet verrichten voordat je weet wat het is en waar je het kunt inwisselen. Veel te ingewikkeld allemaal.

Geef mij dan maar de presentjes van bedrijven. Maar zijn dit wel echte cadeaus? Als ik op Wikipedia naar de omschrijving van het woord cadeau zoek, zie ik een beschrijving die in veel gevallen niet opgaat bij de presentjes die ik rond mijn verjaardag in mijn mailbox zie.

Een giftcadeaugeschenk of present is het vrijwillig uitwisselen van producten tussen twee partijen zonder betaling of tegenprestatie.  Bron: Wikipedia

Waarom geven bedrijven cadeautjes?

Waarom krijg je van bedrijven een verjaardagscadeau? Het antwoord is simpel: klantenbinding. Met kleine, bijzondere cadeautjes kunnen ze klanten aan zich binden en stimuleren tot herhaalaankopen. Daarnaast is het een vorm van waardering, En die kun je laten blijken met een klein cadeautje op je verjaardag.

Want ze weten ook veel van je. Als je klant wordt bij bedrijven vragen ze om je geboortedatum. Om je rond je verjaardag een cadeau te geven. Vaak in de vorm van korting op een bestelling. Dus wat doe je dan? Je gaat naar de website en plaatst een bestelling. Bron: Sprout.nl

Het ene voor  het andere

De cadeautjes die je krijgt leveren bedrijven dus veel op. Want mensen die iets krijgen, zijn geneigd iets terug te geven. Ze zullen eerder weer iets bij je bestellen. Als je dus een cadeautje op hun verjaardag stuurt is dat voor bedrijven maar een kleine investering.

Ook zijn blije klanten de beste promotors voor een bedrijf. Want als je blij bent met wat je krijgt vertel je het door, deel je het op sociale media. Deze gratis mond-tot-mondreclame is de beste reclame die bedrijven zich kunnen wensen.

verjaardagscadeautjes van bedrijven

De verjaardagscadeautjes die ik kreeg van bedrijven

Omdat ik niet bij heel veel bedrijven “klant” ben kreeg ik niet veel cadeautjes. Toch viel de opbrengst niet tegen.

 1. Gratis bladcadeau van Veronica magazine
 2. AH verraste mij met korting op taart, gratis bezorging op boodschappen, korting op persoonlijke aanbiedingen, 5 euro korting op producten uit de categorie Koken & Tafelen bij Bol.com én 2 maanden lang gratis Blendle Premium.
 3. Gratis tompouce bij Hema
 4. Een taartje naar keuze bij La Place
 5. € 2,50 Verjaardagstegoed die je kunt besteden bij  Bol.com
 6. € 5,– korting op je aankoop bij Mobiel.nl.  De korting is een week geldig en geldt bij een aankoop van minimaal 15,–
 7. Verjaardagstips van Nivea.

Hoe Nivea weet dat ik jarig ben is een raadsel, maar ik ontving van hen wel tips om er stralend uit te zien op mijn verjaardag. Maar ook tips hoe ik grijze haren weg kan werken!

Zijn dit cadeautjes zonder betaling of tegenprestatie?

Van de 7 presentjes die ik kreeg zijn er 4 zonder “tegenprestatie”.  Met de bladcadeaukaart die ik kreeg van Veronica magazine kon ik 2 edities van VT-wonen bestellen, wat voelde als een echt cadeautje. Ook de verzorgingstips van Nivea waren gratis en het gebak bij de Hema en bij la Place krijg je echt cadeau zonder hierbij een andere bestelling te hoeven doen.

Maar ga je naar de Hema voor alleen een tompouce voor jou alleen, die je net buiten de winkel gaat verorberen. Je koopt altijd meer. Wat ook geldt voor een taartje bij la Place. Dáár neem je ook een kopje koffie bij.

verjaardagscadeautjes van bedrijven VM (2)

Bij de andere “cadeaus” wordt wel een tegenprestatie verwacht. In de vorm van een bestelling. Of een aankoop. Want het bezorgen van de boodschappen door AH was wel gratis. Maar ik moest wel voor minimaal 50 euro boodschappen bestellen. En dan ook nog eens op dinsdag, woensdag en donderdag. Wilde ik de bezorgdienst op andere dagen laten komen dan kan dit vanaf 70 euro. Ook bij Bol.com en Mobiel.nl moest ik eerst wat bestellen om in aanmerking te komen voor verjaardagskorting!

Als je  je verjaardagsgebak koopt bij Jumbo supermarkten krijg je 20% korting. Wil je iets speciaals tijdens je verjaardag. Of je gebak thuis laten bezorgen? Kijk dan eens op de website van gefeliciTAART.nl. Daar hebben ze voor iedere gelegenheid een heerlijke traktatie!

Wil jij ook cadeautjes op je verjaardag?

Vind jij het leuk om cadeaus van bedrijven te krijgen op je verjaardag? Op de website van Pepper.com vind je een overzicht van alle bedrijven die je verrassen met cadeautjes of korting op of rondom je verjaardag. Hou er echter rekening mee dat bedrijven hier wel iets voor terug verwachten. Want voor niets gaat (alleen) de zon op. Zelfs als je jarig bent.

Wat vind jij van die cadeautjes die bedrijven geven op je verjaardag?

Gerelateerde berichten

4 gedachten over “Verjaardagscadeautjes van bedrijven. Wat schiet je ermee op?

 1. Bij mijn verjaardagspost het volgende:

  Van harte gefeliciteerd van Margriet

  Omdat ik waarschijnlijk een trouwe abonnee ben, maar het is voor mij abacadabra….krijg ik “slechts” 8 Euro korting of wat is mijn cadeau.

  Er moet hiervoor ook nog ’n Persoonlijke code ingevuld worden.
  Maar waarom eigenlijk ? Ik zou hier niet bij mijn vriendinnen mee aan willen komen.

  In elk geval bedankt !!

  1. Ik zou dit bericht naar de klantenservice van Margriet sturen. Mijn blog Mam is de hort op is onafhankelijk en kan hierin dus niets voor je doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.