Laptop voor op reis

Wat voor laptop kun je het beste meenemen op reis?

Als ik op reis ga neem ik steevast mijn laptop mee. Ook op vakantie kan ik eigenlijk niet zonder. Toch is niet iedere laptop geschikt om mee te nemen. Het kiezen van een handige laptop is afhankelijk van wat je ermee wilt doen, je budget en hoe je reist. Vandaar dat ik in deze blog laat zien welke factoren je kan overwegen bij de keuze van een laptop voor op reis.

Waarom neem je een laptop mee op vakantie?

Een laptop meenemen op vakantie heeft veel voordelen. Je kan nog wat werken of een blog schrijven als je daar zin in hebt. Je hebt altijd toegang tot belangrijke documenten en bestanden, bijvoorbeeld je verzekeringspapieren en je kunt onderweg films, series en video’s bekijken. En soms ook TV. Dus je hoeft niks te missen van grote sportevenementen, als die net in je vakantie vallen.

Maar ook als je een route moet wijzigen, een hotel of camping wilt boeken kan een laptop heel handig zijn. Bovendien vind je op het internet makkelijk informatie over je bestemming, restaurants, attracties en lokale evenementen. En wat dacht je van het bewerken en opslaan van je vakantiefoto’s? Of een online taalcursus volgen of een e-boek lezen? Een laptop is echt de beste reisgenoot om productief te blijven, je te vermaken en je reizen soepel te laten verlopen.

Hoe vind je de laptop die bij jou past?

Maar waar moet je op letten bij een laptop kopen? Het kiezen van een handige laptop kan namelijk best een uitdaging zijn. Vooral door de vele opties die tegenwoordig beschikbaar zijn. Heb je geen idee wat je nodig hebt of wat je voorkeur heeft? Hier vind je enkele tips die je kunnen helpen bij het maken van een weloverwogen keuze:

 1. Waarvoor wil je de laptop gebruiken en waaraan moet ie voldoen? Dit bepaalt namelijk de kwaliteit en de prijs van het apparaat.
 2. Hoe vaak ga je ‘em meenemen en waar naartoe? Gebruik je de laptop om wat te werken in de trein dan is een lichtere laptop een stuk handiger.
 3. Voor welk besturingssysteem ga je? Deze zijn erg verschillend en hebben voor en nadelen. Waar je bij Chrome OS rekening mee moet houden, is dat deze draait op programma’s die via het internet worden gestart. Een slechte internetverbinding heeft dus invloed op de functionaliteit van het systeem. Het voordeel is dat je geen data kan kwijtraken bij een defect en niet of nauwelijks last hebt van virussen. Die worden namelijk geregeld via de internetverbinding door Google.
 4. En dan heb je het beeldscherm, die glanzend of mat kan zijn. Een glanzend scherm geeft video’s en foto’s mooier weer, maar weerspiegelt snel. Wil je buiten aan de slag? Dan kun je beter een mat scherm kiezen.
 5. Denk ook aan de grootte van het scherm.
 6. De resolutie van het scherm bepaalt de scherpte van het beeldscherm. Een hoge resolutie betekent dan ook een hoge schermkwaliteit.
 7. Als je veel onderweg bent, koop dan een laptop met een lange batterijduur, zodat je de accu minder vaak hoeft op te laten. Minimaal 8 uur is ideaal.
 8. Zorg dat het toetsenbord comfortabel is om op te typen en het touchpad responsief en nauwkeurig is.
 9. Check of er voldoende USB-poorten zijn. En let op HDMI, SD-kaartlezer en eventueel een Thunderbolt-poort.
 10. Stel een budget vast en probeer binnen dat budget de beste specificaties te vinden die aan je behoeften voldoen.
 11. Lees online reviews en bekijk video’s om een idee te krijgen van de prestaties en kwaliteit van de laptops die je overweegt.
 12. Ga bij twijfel naar een winkel om de laptop te bekijken en uit te proberen.

Door deze tips in gedachten te houden, kun je een laptop vinden die goed aansluit bij jouw specifieke behoeften en budget.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.