Welke hobby heb jij opgepakt

Deze blog over een nieuwe hobby schreef ik tijdens de lockdown, toen het leven heel anders werd. De meeste winkels waren alleen op afspraak open, we werkten al maanden thuis, onze kinderen mochten maar beperkt naar school en ook onze reisbewegingen moesten het ontgelden. Aan de lockdown leek geen eind te komen. Toch zijn er dingen die je nog wel kon ondernemen. Je kunt namelijk een oude hobby oppakken. Of juist met een nieuwe beginnen.

Pak een oude hobby op of begin een nieuwe

In die tijd zag het er naar uit dat we de komende maanden nog steeds niet ‘de hort op’ konden. Zeker als je hierbij denkt aan de activiteiten waarover ik meestal schrijf op dit blog. Toch hoeven we ons niet te vervelen nu we vaker thuis zijn. Er zijn genoeg nieuwe hobby’s waarmee je de verveling te lijf kunt gaan nu we vaker thuis zijn. Maar die je ook kunt doen als je 1,5 meter afstand moet houden of met een mondkapje op.  

1. Leer een instrument bespelen

Het zou niet zo snel in me opkomen, maar je kunt nu we vaker thuis zijn ook leren een instrument te bespelen. Op YouTube vind je veel tutorials die je bij de hand nemen. Daarnaast zijn een ukelele en gitaar heel betaalbare instrumenten om mee te beginnen en online te bestellen.

2. Ga borduren

Borduren heeft een oubollig imago. Want iedereen kent wel de borduurpatronen van het zigeunermeisje dat je met kruissteken na kan bootsen. Of van die ingewikkelde merklappen.Toch is borduren leuk en ontspannend. Want als je met je handen bezig bent zet je je hoofd uit en denk je nergens anders aan dan aan het (kunst)werk dat je gaat maken. En dan maakt het niet uit of je een beginner bent of ervaren borduurster. 

3. Nieuwe bestemming voor je wandeling

Heb je alle bomen in het bos wel gezien? Kies dan eens een andere bestemming voor je wandeling. Een verlaten industrieterrein zoals bijvoorbeeld de NDSM-werf in Amsterdam, met louter loodsen en betonnen vlakte, kan heel inspirerend zijn. Of maak eens een achitectuurwandeling langs de hoge kantoorgebouwen op de Zuidas, waar All kinds of Things een blog overschreef.

4. Fotograferen

Tijdens een wandeling, maar ook als ik ’s ochtends de hond uitlaat zijn er vaak momenten die ik wil vastleggen. En dat kan prima met je smartphone. Ook daarmee lukt het om een mooi plaatje te schieten. Daarnaast vind je op internet wel tips die je verder kunnen helpen.

5. Thuisbioscoop

Of kies eens samen met je huisgenoten een film en ga er echt voor zitten. Met popcorn, bier, cola en witte wijn natuurlijk.

6. Ga tekenen

Tekenen kun je op iedere leeftijd leren. Als tekenen je nieuwe hobby wordt dan zijn er verschillende websites met instructie voor beginnende tekenaars. Een simpele manier om mensen te tekenen is met hulp van een ledenpop. Zo’n houten ledenpop koop je voor iets meer dan een tientje en kan in bijna elke positie gezet worden.

7. Maak je favoriete vakantiegerecht

Hou je van koken? Kook dan eens je favoriete vakantiegerecht. Bij mij is dat Kaiserschmarnn. Want het zal nog wel even duren voordat ik die in Oostenrijk kan eten.

8. Leer een vreemde taal

Nu we nog steeds aan huis gekluisterd zijn, kun je ook een nieuwe, vreemde taal gaan leren. Bijvoorbeeld met Duolingo een gratis app waarmee je gratis talen kunnen leren.

Welke hobby heb jij opgepakt tijdens de lockdown?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.