Street art in Rotterdam Crooswijk

Rondje street art in Rotterdam Crooswijk

In Rotterdam vind je een grote hoeveelheid aan street art. Ook in de oudste Rotterdamse volksbuurt Crooswijk zijn veel kunstwerken te vinden. In dit artikel neemt gastblogger Raïssa van Nieuweplekkenontdekken.nl je mee in een rondje street art in Rotterdam Crooswijk!


Street art in Rotterdam Crooswijk

De street art route in Rotterdam Crooswijk die wij volgden is gebaseerd op de route van Rewriters010. Aan de hand van een gratis app bieden zij street art routes aan door verschillende Rotterdamse wijken. Het rondje door de wijk Crooswijk is zo’n 7 kilometer. Hieronder deelt gastblogger Raïssai de mooiste werken met je.

Street art route in Schuttersveld

De route begint bij het Schuttersveld. Hier vind je de ‘Hall Of Fame’, oftewel HOF. Dit is de enige legale oefenplek voor kunstenaars die zich willen bekwamen in het verfraaien van muren met graffiti en street art in Rotterdam

Werk door Mr. June

Doordat de muur zich in een smalle steeg bevindt en het lastig is een foto in z’n geheel te maken van de muur besloot Mr. June een ‘trompe-l’oeil’ van te maken van het werk te maken. Dit is een techniek waarbij opzettelijk een optische illusie wordt gecreëerd. Zie jij hier ‘wat er niet klopt’?

Street art Rotterdam Crooswijk

Kooikarpers & tropische dieren door Nina Valkhof

Bij twee ingangen van een flat zijn muurschilderingen aangebracht door Nina Valkhof. Het ene werk bestaat uit kooikarpers en het andere uit tropische dieren. Wij hadden het geluk dat er op het moment dat wij aankwamen net iemand naar binnen ging en wij een foto konden maken.

Street art Rotterdam Crooswijk

Koninginnekerk door Sylvie Overheul

In de Keurmeesterstraat vind je een muurschildering van de Koninginnekerk. Deze in 1907 gebouwde kerk werd in 1927 gesloopt om plek te maken voor een bejaardentehuis. Coormiddel van deze mural is de kerk is in het jaar 2015 weer tot leven gekomen. Om de hoek vind je ook nog een portret van Herman van ’t Hof (naamgever van de boksschool) en de legendarische Bep Klaveren.

Werk door lastpak collective

In een tunneltje in de Pleretstraat vind je deze toffe schilderingen gemaakt door verschillende kunstenaars. De bekende Nederlandse striptekenaar Robert van der Kroft voegde zich ook aan het gezelschap toe. Herken jij Sjors & Sjimmie?

Street art Rotterdam Crooswijk

Werk door Telmo Miel

In de Meekerenstraat vind je deze werken van het duo Telmo Miel. Je ziet hier verschillende sporters die over elkaar heen proberen te springen.

De Golf door Nina Valkhof

De Golf bevindt zich net als de andere twee werken van Nina Valkhof in een portiek van een flatwoning. Het toffe is hier dat zij de plantenbak mee heeft genomen in haar werk. Zo vormen de muur en de plantenbak één geheel.

Tegelmozaïeken door Arno Coenen

In een tunneltje maakte Arno Coenen op twee wanden tegelmozaïeken. De wanden zijn geïnspireerd op graphics van een flipperkast uit de jaren 80.

Ox-Alien

Op het Frederiksplein vind je op twee panelen muurschilderingen van de Rotterdamse street art artiest Ox-Alien. Zijn kleurrijke werk is meteen te herkennen aan de ‘O’ en ‘X’ die in het werk zijn verwerkt.

Werk van Fred Boer & Wille van der Hofstede

Het laatste kunstwerk van de street art route in Rotterdam Crooswijk is een werk van Fred Boer & Wille van der Hofstede. Zij beschilderden de doorgang op zo’n manier dat het net lijkt alsof er eerst een huis stond.

Zoals je ziet zit Rotterdam vol met toffe street art. De muurschilderingen en graffiti op gebouwen in 010 hebben ervoor gezorgd dat buurten opfleuren. En wat is er dan leuker dan een street art route volgen door al die kleurrijke buurten. Wil je meer muurschilderingen zien? In het artikel Street art in Rotterdam vertelt Raïssai in welke wijken je moet zijn om nog meer street art te spotten in Rotterdam!

Raïssa bedankt voor dit inspirerende artikel en de mooie foto’s waardoor je echt zin krijgt om al deze mooie street art zelf te gaan bekijken. Welke muurschildering vind jij het mooist?


Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.