autoverzekering vergelijken

Hoe weet je welke autoverzekering bij jou past?

Omdat ik veel “de hort op” ben maak ik veel kilometers. Daarbij maak veel gebruik van mijn auto. Want of het nou is voor een weekendje weg, de boodschappen of voor woon- werkverkeer: ik kan niet zonder mijn auto. En ik ben niet de enige.

In Nederland rijden meer dan 8 miljoen auto’s. En die auto’s veroorzaken jaarlijks heel veel ongelukken. Daarbij ontstaat vaak aanzienlijke schade, materieel maar ook fysiek. Vandaar dat het in Nederland verplicht is om een autoverzekering af te sluiten om de schade te dekken. Maar hoe weet je welke autoverzekering bij jou past?

Hoe kies je een goede autoverzekering?

Je hoeft de TV maar aan te zetten of je ziet reclames over autoverzekeringen. De een nog hilarischer dan de ander. Zo scheurt er in de ene commercial een bekende autocoureur een kapsalon binnen. Vraagt van wie de auto is die hem in de weg staat en gelijk weet te vertellen welk bedrag er bespaard kan worden op de autoverzekering.

In een andere reclame zie je een automobilist totaal ontredderd tussen een aantal schapen staan. Want stel dat hij door dit loslopend vee schade aan zijn auto krijgt. Grappige reclames, maar of je hiermee voldoende informatie krijgt bij de vergelijking van een autoverzekering. Dat denk ik niet.

Hoe kun je autoverzekeringen wel vergelijken?

Gelukkig kun je een autoverzekering wel vergelijken op een aantal objectieve websites. Je kunt dan aanklikken wat je denkt precies nodig te hebben om de juiste autoverzekering voor jouw auto te vinden. Zodat je nooit te veel betaalt en zelfs geld kunt besparen. Een site als ACM zorgt er ook voor dat het allemaal eerlijk gebeurt. Handig toch?

Hoe werkt het?

Op de website van Autoverzekering.nl kun je gemakkelijk en snel verschillende autoverzekeringen met elkaar vergelijken. Je vult het kenteken van je auto in, je postcode, huisnummer en geboortedatum. Vervolgens geef je aan hoeveel kilometers je rijdt per jaar, hoeveel schadevrije jaren je hebt en hoe je je auto wilt verzekeren. Na een druk op de knop verschijnen alle verzekeringen die passen bij jouw profiel en die van jouw auto.

De premies voor een verzekering van mijn “boodschappenautootje” variëren van 8,71 tot 22,60 euro per maand. Dat verschilt dus nogal. Gelukkig vind ik bij iedere verzekeraar een heldere uitleg van welke schades bij het bedrag zijn inbegrepen. Je kunt dus op basis van de polisvoorwaarden eenvoudig zien wat de beste en goedkoopste autoverzekering is die past bij jouw situatie. Reuze handig dus.

autoverzekering vergelijken
Vergelijk je premie eenvoudig binnen 30 seconden

Verzekering gelijk afsluiten

Heb je alle verzekeringen met elkaar vergeleken en wil je gelijk een autoverzekering afsluiten? Dat kan direct online, via de website Autoverzekering.nl. Je ziet meestal gelijk of je geaccepteerd wordt door de autoverzekeraar.  Krijg je “groen licht” dan krijg je een voorlopige dekking en kun je direct “verzekerd” de weg op gaan.

autoverzekering vergelijken
Alle autoverzekeringen kun je op deze site vergelijken

Kom je er online niet uit of wil je persoonlijk advies dan kun je ook bellen met de klantenservice. Je kunt deze op werkdagen tussen 8.00 uur en 20.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 uur en 16.00 uur telefonisch bereiken op 020 – 760 5860. Ook kun je je vraag mailen naar klantenservice@autoverzekering.nl.

Hoe komt het dat je alle verzekeringen gratis kunt vergelijken?

Vergelijken en overstappen van autoverzekering is helemaal gratis bij Autoverzekering.nl. Om deze dienst gratis aan te kunnen bieden, ontvangen zij als tussenpersoon voor iedere overstap een vergoeding van de aanbieder. Autoverzekering.nl is echter volledig onafhankelijk. De vergoeding die zij ontvangen heeft geen invloed op de uitkomst van de vergelijker en is dus objectief.

Wat betekent dit voor mijn autoverzekering?

Als ik het resultaat vergelijk met mijn huidige autoverzekering, dan zie ik dat ik nog wel wat euro’s per jaar kan besparen. Daarnaast is het fijn te weten dat de resultaten die ik in het overzicht zie onafhankelijk zijn en niet zijn beïnvloed. Dat ik zo de goedkoopste autoverzekering kan vinden met een dekking die bij mij past.

En mocht achteraf toch niet tevreden zijn, dan ontvang ik gewoon mijn geld terug. Bij autoverzekering.nl willen ze namelijk dat je tevreden bent over de autoverzekering die je via hen afsluit. Vandaar dat je altijd 14 dagen bedenktijd hebt waarbinnen je de verzekering nog kunt annuleren.

Dus wil je een nieuwe autoverzekering afsluiten of overweeg je over te stappen. Check dan eerst even de site van Autoverzekering.nl. Dan weet je zeker dat je nooit teveel betaalt.

Dit artikel is gesponsord door Autoverzekering.nl

Related Posts

One thought on “Hoe weet je welke autoverzekering bij jou past?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.