bellen op afspraak

Het klinkt misschien gek: bellen op afspraak. Alsof je naar de dokter gaat of een afspraak hebt met een instantie. Maar mijn beste vriendin en ik doen het al jaren. Omdat zij in de Randstad woont en ik in het Noorden zien wij elkaar niet zo vaak. Dus als we dan met elkaar bellen dan hebben we elkaar veel te vertellen. En daar hebben we dan tijd voor nodig. En dat plannen we in. Vandaar dat wij met afspreken wanneer dat ons het beste past. Dan sturen we elkaar even een appje. “Zullen we binnenkort even bijkletsen? Donderdag? 10 uur?

Waarom wij bellen op afspraak

We maken dus een belafspraak. En dat bevalt goed. En wel om de volgende redenen.

  1. Het komt gelegen
  2. Je hebt er tijd voor vrij gemaakt
  3. Je kunt van te voren bedenken wat je niet mag vergeten.

Het komt gelegen

Een in-koppertje zul je denken. Maar toch. Als je weet dat je telefoongesprek wat langer gaat duren dan kun je je daar op instellen. En dat geldt voor beide partijen. Dus de boel is aan kant, de hond uitgelaten, de kinderen naar school, je bent naar de WC geweest, je hebt voor jezelf een lekker kopje koffie ingeschonken. Kortom je gaat er eens lekker voor zitten.

Je hebt er tijd voor vrij gemaakt

Niks even snel tussendoor bellen. Nee, je hebt er tijd voor vrij gemaakt, dus je hebt ook tijd én aandacht voor elkaar. Dat is belangrijk. Zeker als je elkaar weinig ziet en veel te bespreken hebt.

Je kunt van te voren bedenken wat je niet mag vergeten

Ook tijdens een belafspraak kan een to-do-lijstje handig zijn. Of noem het een don’t forget lijstje. Het zou namelijk jammer zijn als je toch iets belangrijks vergeet te vertellen of te vragen. Dus die paar puntjes die je beslist niet mag vergeten, die heb je bij de hand. En dat geldt ook voor je agenda als je een datum gaat prikken voor bijvoorbeeld een weekendje weg.

Op ReisChecker.nl kun je vakantiebeoordelingen van hotels, campings en appartementen lezen en schrijven. Daarnaast kun je je eigen persoonlijke vakantiechecklist samenstellen en zijn er nog veel meer handigheden te vinden voor een heerlijke en onbezorgde vakantie.

ReisChecker.nl

Kortom, ik vind het handig dat bellen op afspraak. Maar dit wil natuurlijk zeggen dat een spontaan telefoontje ook leuk is. Maar soms komt het niet gelegen en heb je op dat moment helemaal geen tijd om even bij te kletsen. Dan is het prettig om een moment  te prikken dat je wel tijd voor elkaar hebt.

Maak jij weleens een belafspraak?

Gerelateerde berichten

10 gedachten over “Bellen op afspraak

  1. Leuk idee! Ik heb het zelf nog nooit gedaan maar ik zie eerlijk gezegd ook niet wanneer ik er tijd voor zou hebben, die enkele uurtjes die ik ’s avonds na het werk met mijn vriend heb hang ik liever niet aan de telefoon. Mijn vrienden wonen ook redelijk dichtbij, dus als ik een afspraak kan maken om te bellen, kan ik er evengoed even binnenspringen.

    1. Helemaal mee eens Querine. Ik zou ook liever langs willen gaan. Maar vanwege de grote afstand is dat niet mogelijk. Dan is dit een goede tussenoplossing. Je weet dat het uitkomt dat je opbelt en heb alle tijd voor elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.