Reestwalk

De Reestwalk: 3 wandelingen door het Reestdal

De Reestwalk is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Rotary in Meppel. Tijdens dit herfstevenement zijn 3 wandelingen door het Reestdal uitgezet. Met onderweg wat entertainment en een paar hapjes (als je daarvoor hebt gekozen). Maar ook zonder deze extra’s zijn deze 3 wandelingen de kilometers zeker waard.

De Reestwalk

Ieder jaar in november wordt de Reestwalk gehouden, een georganiseerde wandeling waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Er zijn drie routes uitgezet waarvoor je kunt inschrijven. Namelijk:

  • Het snelle hazenpad, een interactieve route met leuke activiteiten voor kinderen van 5 kilometer;
  • De reeën route van 10 kilometer is een mooie wandeling langs de Reest en door de bossen van boswachterij Staphorst;
  • De sluwe vossenroute van 20 kilometer gaat volgens de beschrijving door bossen, langs de vennen, over de heide en weer terug langs de Reest.

Het was dit jaar de vierde keer dat de Reestwalk werd gehouden, maar voor mij was het de eerste keer dat ik meeliep.

Ik koos voor de reeën route van 10 kilometer die start bij De Havixhorst. Vanaf de parkeerplaats wandel je langs een weiland met schotse hoogland koeien, passeer je Dickninge, een landgoed van 75 hectare in Engelse landschapsstijl en een oude tolwoning. Maar de route gaat ook door een deel van boswachterij Staphorst en langs het riviertje de Reest.

Onderweg zijn er verschillende tentjes met versnaperingen, krijg je appeltje en een beker warme choco aangeboden. Er is muziek en je komt via QR-codes meer te weten over de omgeving. Kortom, een leuk evenement dat je een keer moet meemaken.

3 wandelingen door het Reestdal

Ondanks dat ik de omgeving een beetje ken, had ik nog nooit in dit deel van het Reestdal gewandeld. Het lukte mij namelijk niet zo goed, om in dit gebied met de routemaker van het Wandelnet een leuke wandeling uit te stippelen. De Reestwalk kwam dus als geroepen om mij op het goede spoor te zetten.

Speciaal voor de Reestwalk was er speciale bewegwijzering aangebracht. De rode pijl voor de 10 km, de gele geeft de 5 km aan en de blauwe de 20 km. Deze bewegwijzering was er helaas alleen voor de Reestwalk. Wil je op een ander moment door het Reestdal wandelen dan moet je zelf een route uitzoeken.

Alternatieve wandelroute door het Reestdal

Ik ging dus op zoek naar een wandelroute door het Reestdal die bewegwijzerd is en stuitte op de Landgoederen de Wijk route. Deze route van Drenthe.nl heeft veel overeenkomsten met de reeën route en wordt aangegeven met zeskantige bordjes.

De Landgoederen de Wijk route is ongeveer 10 kilometer en start ook bij De Havixhorst. Vanaf daar wandel je door het dorp de Wijk en kun je ook genieten van het weidelandschap van het Reestdal en de prachtige landhuizen die je onderweg tegenkomt.

Start: De Havixhorst Schiphorsterweg 34, 7966 AC De Wijk

Tip: Wandel je de route in het voorjaar? Neem dan ook even een kijkje bij het ooievaarsbuitenstation ‘De Lokkerij’ waar in het broedseizoen de ooievaars af en aan vliegen. Maar ook de beeldentuin bij De Havixhorst is echt de moeite waard.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.