weekendje weg

5 Dingen die je niet moet vergeten tijdens een weekendje weg

Na het lezen van 10 tips voor een schoon hotelverblijf durf je misschien wel weer in een hotel te overnachten. Ik tenminste wel. En als ik dan toch een weekendje weg ga, dan zijn er altijd dingen die ik steevast in mijn koffer stop. Er zijn namelijk 5 dingen waar ik niet buiten kan en die ik altijd meeneem als ik “de hort op ga”. 

5 Dingen die je niet moet vergeten tijdens een weekendje weg

Tijdens een weekendje weg gaan zijn er een paar dingen die ik altijd meeneem, zoals:

  1. glazen en een fles wijn
  2. een vlekverwijderaar
  3. flesje handgel
  4. fietstelefoonhouder
  5. packing cubes.

Deze dingen gaan steevast mee in mijn koffer als ik de hort op ga. Maar waarom eigenlijk?

1. Glazen en een fles wijn

Tijdens ons jaarlijkse vriendinnenweekend ben ik altijd degene die voor de wijn en de nootjes zorgt. Er gaat dus altijd een fles wijn en een paar glazen mee in mijn koffer. Lekker voor als we na het shoppen even op onze hotelkamer willen bijkomen. En dan is er niets lekkerder dan een glaasje wijn en de voeten omhoog!

2. Een vlekverwijderaar

Ook iets tegen vlekken, neem ik mee. Want je zou toch eens tijdens je weekendje weg een vlek oplopen. Bijvoorbeeld van die heerlijke rode wijn, die je per ongeluk naast je glas schenkt in plaats van erin. En een lelijke vlek in je jurkje bezorgt.

Natuurlijk zijn er verschillende remedies om vlekken te verwijderen. Maar als je de hort op bent,  heb je die natuurlijk niet bij je.  Vandaar dat ik altijd een flesje Stainaway bij me heb. Met deze vlekkenverwijderaar verwijder je een rode wijn vlek in slechts enkele minuten. Je kunt je jurkje  gewoon aanhouden wanneer je de vlek verwijdert. Daarnaast is dit middel vrij van chloor- en bleekmiddelen. Een echte aanrader voor onderweg.

3. Een flesje handgel

Een een flesje handgel van de HEMA is trouwens ook heel handig voor onderweg. Hiermee kun je namelijk heel makkelijk en snel je handen desinfecteren zonder water en zeep. Daarnaast past dit kleine flesje in iedere tas.

4. Fietstelefoonhouder

Omdat ik tijdens een weekend weg vaak een OV-fiets huur en niet zo handig ben met fietskaarten,  neem ik altijd deze fietstelefoonhouder mee. Maar wel eentje die op elk stuur past en gemakkelijk te bevestigen is. Laat de Celly fietshouder universeel van de ANWB, nou een van de weinige fietstelefoonhouders die op ieder stuur past en die je ook nog eens eenvoudig kunt bevestigen. Dus ook op een OV-fiets!

5. Packing cubes om je koffer te organiseren

Misschien ken je ze wel: die handige Packing cubes, waarmee je heel gemakkelijk je koffer organiseert. Deze praktische koffer organizers vind ik een uitvinding voor op reis, maar ook voor een weekendje weg. Je kunt met deze tasjes netjes en georganiseerd je koffer inpakken. Zo hou je overzicht en hoef je niet meer je hele koffer overhoop te halen als je bijvoorbeeld een shirtje, jurkje of broek uit je koffer wilt pakken. Bij Bol.com vind je ze in verschillende uitvoeringen.

Wat mag er in jouw koffer niet ontbreken tijdens een weekendje weg?

Gerelateerde berichten

5 gedachten over “5 Dingen die je niet moet vergeten tijdens een weekendje weg

  1. Uiteraard een fles wijn! Beste tip als je het mij vraagt. ?
    Voor mij mag de telefoonoplader zeker niet vergeten worden, én als je naar Engeland of Ierland gaat: een stekkertransformator.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.