fietsen in Valencia

Als je Valencia echt wilt ontdekken: pak dan de fiets. Met wat Hollandse fietservaring is fietsen in Valencia namelijk prima te doen. Want ondanks dat het in de stad druk kan zijn, is er in Valencia veel aandacht voor fietsers.  Er zijn veel fietspaden en de verkeerslichten, speciaal voor fietsers, sluiten goed op elkaar aan. Ook staan op alle plattegronden (ook die je gratis krijgt in je hotel) de fietsroutes aan gegeven. Fietsen in Valencia is een aanrader.

Fietsroute door la Turia

Een van de bekendste fietsroutes is die door de drooggelegde rivierbedding van de rivier Turia. Voorheen een een rivier, maar tegenwoordig een 8 kilometer lang park waar van alles te beleven is. De fietsroute door het park is duidelijk aangegeven met pictogrammen op de tegels.  Stap af om te gaan picknicken of om van de futuristische bouwwerken te genieten die je onderweg tegenkomt. En als je even doortrapt dan ben je zo op het strand!

Fietsen in Valencia, plattegrond, map
Fietsroute door la Turia

Ticket inclusief fiets

Wil je een van de bekende bezienswaardigheden bezoeken, kijk dan of er fietsverhuurbedrijven zijn die een combi-ticket aanbieden. Zo betaalden wij bij fietsverhuurbedrijf Touristing Valencia, vlak om de hoek bij ons hotel,  voor de entree voor Oceanografic de normale prijs. Maar in combinatie met deze ticket hoefden wij voor de fiets slechts 5,– te betalen. Die anders 9,– euro per dag zou kosten. Die 4 euro is dus snel verdiend.

Ontdek Valencia met een gids

Durf je het niet aan om de stad op je eigen houtje te verkennen? Het is ook mogelijk om onder beleiding van een gids door de stad te fietsen. Bij Baja bikes hebben ze Nederlands sprekende gidsen die je tijdens een fietstour meenemen langs de highlights van Valencia, maar ook langs de minder bekende bezienswaardigheden. Voor deze fietstour van 3 uur betaal je 25,– per persoon, dit is inclusief fietshuur.

Fietsverhuurbedrijven

Omdat Valencia zo fiets-proof is schieten de fietsverhuurbedrijven als paddenstoelen uit de grond. Je hoeft maar te googlen en je vindt ze. De prijzen variĆ«ren van 9,– euro tot 12,50 euro per dag. Maar wil je de fiets langer gebruiken dan betaal je natuurlijk minder.

Een van de verhuurbedrijven die je veel in de stad ziet is Valenbisi. Een fietsservice waarvan veel inwoners van Valencia gebruik maken. Van de 2.750 fietsen die verspreid zijn over 275 plekken in de stad kun je voor een paar uurtjes, maar ook voor een paar dagen gebruik maken. Je herkent deze fietsen aan de Valenbisi sticker op het spatbord. Daarnaast hebben alle fietsen ook een mandje voorop.

Naast fietsen zijn er meer dingen die je zeker moet doen in Valencia? Ik geef je 8 tips voor een stedentrip Valencia

Fietsen in Valencia

Maar ben je van plan om een fiets voor slechts een dag te huren dan is het handiger om een fiets te huren bij een gewone fietsverhuur. De Valenbisi is vooral handig en voordelig als je van punt A naar B wilt fietsen. Bijvoorbeeld van het centrum naar het strand. De eerste 30 minuten zijn namelijk gratis. Dus als je na 30 minuten je fiets omwisselt voor een ander exemplaar dan kun je weer een half uur gratis fietsen. Wil je weten waar je de Valenbisi fiets kunt omwisselen? Download dan de speciale Valenbisi app.

Wil je alle ins en outs van Valenbisi en alle andere verhuurmogelijkheden nog eens doorlezen. Kijk dan even op de website van verrassend Valencia waar je trouwens nog meer leuke informatie over Valencia kunt vinden.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.