Lees(ie) zondag week 12

Hoera het is lente! De klok is een uur vooruit, het is langer licht en de temperaturen stijgen. In deze Lees(ie) zondag week 12 vind je daarom allerlei leuke tips om het voorjaar goed in te luiden. Ik wens je een fijne zondag met veel leesplezier.

De leukste winkelstraten volgens Mam is de hort op

Vorig weekend was ik in Arnhem waar ik in het oude centrum een aantal pittoreske winkelstraatjes ontdekte. De zogenaamde 7 straatjes van het Stegenkwartier. Je vindt hier niet alleen leuke kleine (kleding) winkeltjes maar je kan hier ook lekker eten en drinken.

Maar er zijn er vast veel meer leuke straatjes die ontdekt kunnen worden. Wil je daarbij helpen? Weet jij er eentje die beslist een plaats in dit rijtje verdient? Laat dan gerust een reactie achter.

Ontdek het Westerveld in 5 wandelingen

Wat was het lekker weer de afgelopen week. En dan is een wandeling altijd een goed idee. Bijvoorbeeld in het Drentse Westerveld. Hier vind je oeroude bossen, zandverstuivingen en heidevelden. Maar ook kleine paadjes met een verhaal. In deze post zet ik de leukste wandelingen in (het oostelijke deel van) het Westerveld op een rijtje.

Fietsknooppuntenroute langs Linge en waarden

Niet alleen Arnhem is een leuke stad. In de nabijgelegen Lingewaard kun je prachtig fietsen. De fietsknooppuntenroute langs Linge en waarden is vooral in het voorjaar als de fruitbomen bloeien, een afwisselende route langs boomgaarden, weilanden, grienden en rietvelden. En deze fietsroute kun je bij ieder knooppunt beginnen.

Afwisselend rondje Arnhem met de app van het Fietsnetwerk

Als ik een fietstocht maak dan is dat meestal een knooppuntenroute. Op internet vond ik de fietsroute Afwisselend rondje Arnhem die je er zomaar af kan plukken. Nadeel van deze voorgedrukte routes is dat je de route moet printen en bij de borden moet stoppen om te zien of je op de juiste route zit. Maar sinds kort heb ik app van het Fietsnetwerk ontdekt die alle printerafdrukken en routekaarten overbodig maakt.

Van knooppunt naar knooppunt wandelen. Hoe werkt dat?

Het Fietsknooppunten netwerk is zo ingeburgerd dat iedereen wel weet hoe dat werkt. Van knooppunt naar knooppunt wandelen is minder bekend. Toch kun je met wandelnetwerken ook alle kanten op. Hoe van knooppunt naar knooppunt wandelen werkt leg ik je nu uit.

Ben je op zoek naar een leuke wandel- of fietsroute? Kijk dan eens op de Pinterest pagina van Mam is de hort op. Daar vind je niet alleen de routes die ik heb gelopen of heb gefietst. Ook routes die nog op mijn verlanglijstje staan.

Slapen in een Restinn: een hotelhuisje midden op het platteland

Op zoek naar een bijzondere bed & breakfast op het platteland? Boek dan eens een Restinn. Dit zijn vijf tot zes vrijstaande hotelhuisjes die op het terrein staan van een agrarisch bedrijf. Een soort “logeren bij de boer” maar dan wel in combinatie met veel comfort.

In het hotelhuisje staan namelijk 2 fijne box-springbedden, die al voor je opgemaakt zijn. Je hebt een eigen badkamer met douche en toilet en een zitje met TV. Verder beschik je over een eigen koelkast, een Senseo (met pads), een waterkoker, een haardroger en natuurlijk is er Wifi. Dus eigenlijk alles wat je nodig hebt tijdens een nachtje weg.

Dit waren de artikelen van week 12. Wil je niks missen of wil je meer tips en inspiratie op het gebied van reizen, slapen, eten & drinken en nog veel meer. Volg mijn blog dan op FacebookTwitterPinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag, groet van Marion

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.