gevulde courgettes

Gevulde courgettes met feta en noten

Het is weer courgettetijd. Dus ik maakte gevulde courgettes met feta en noten. Het recept voor deze gevulde courgettes dat ik vond op Boodschappen.nl heb ik met een paar aanpassingen helemaal naar mijn smaak gemaakt. Daarnaast heb ik nog een paar varianten gevonden.

Er zijn weer volop courgettes

Er zijn weer volop courgettes in mijn moestuin. En ook in de supermarkt zijn ze voor een klein prijsje te koop. Vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar een makkelijk recept waarin ik courgettes kan verwerken. Zo stuitte ik op dit recept van gevulde courgettes met feta, noten dat binnen een half uur op tafel kan staat.

gevulde courgettes

Dit heb je nodig voor gevulde courgettes met feta en noten

Als je dit recept voor 2 personen wilt maken dan heb je deze ingrediënten nodig. Ben je met z’n vieren dan verdubbel je de aantallen.

  • 2 courgettes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (gehakt)
  • 50 gram feta (verkruimeld)
  • handje walnoten of gemengde noten (grof gehakt)
  • 1 snee oud brood (verkruimeld, zonder korst)
  • 0.5 ei (losgeklopt) 
  • Wat verse dille (gehakt) of 0.5 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden

Verder heb je een hapjespan, oven, een ovenschaal en een stuk aluminiumfolie nodig.

Aan de slag met dit vegetarische courgettegerecht

Je begint met het voorverwarmen van de oven. Die zet je op 200°C. Je pelt de ui en snijdt deze in kleine stukjes. Ook het teentje knoflook hak je fijn of knijp je later met een knoflookpers uit.

Daarna snij je de courgettes in de lengte doormidden. En je snijdt van ieder deel een dunne reep. Zo blijven de courgettes platliggen. Het vruchtvlees van de courgette hol je met een lepeltje uit. Het vruchtvlees maak je met een mesje wat kleiner.

gevulde courgettes

Doe wat olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en de knoflook. Daarna doe je het vruchtvlees van de courgettes erbij. Dat bak je 3 minuten mee. Zet het vuur onder de hapjespan uit en laat het groentemengsel een beetje afkoelen.

Schep nu de verkruimelde feta, de noten, broodkruim, ei en de dille door het groentemengsel. Breng het op smaak met wat zout en peper. Leg de 4 halve courgettes in een ovenschaal en vul deze met het mengsel. Als laatste sprenkel je wat olijfolie over de courgettes en dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in een hete oven.

Haal de folie van de schaal en zet de courgettes daarna nog 10 minuten in de oven. Schep de 2 courgettehelften op een bord. Wil je meer vulling dan kun je er wat gele of notenrijst bij serveren.

Restje Feta over? Maak eens een salade van watermeloen, feta en munt.

Gevulde courgettes met gekruid gehakt

De gevulde courgettes die ik maakte zijn vegetarisch en bevatten nauwelijks koolhydraten. Maar je kunt ook met de vulling variëren. Bijvoorbeeld met een kruidig Mexicaans gehaktmengsel, paprika en mais en daar wat geraspte kaas over te strooien. Super simpel en erg lekker.

Meer courgette-inspiratie nodig? Probeer eens onderstaande recepten.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.