Groepsticket Daluren

Is de groepsticket Daluren een alternatief voor de NS zomertoer?

Kon je in 2019 nog gebruikmaken van de NS zomertoer als je samen dezelfde reis ging maken. Tegenwoordig is er de Groepsticket Daluren waarmee je met meerdere mensen voordelig kan reizen. Natuurlijk kan deze NS kaart qua prijs niet tippen de Zomertoer. Maar als je met meer mensen hetzelfde traject aflegt, dan is de Groepsticket Daluren een aardig alternatief.

Bestaat de NS Zomertoer nog?

Toen ik op NS Zomertoer googelde kwam ik weinig informatie tegen voor deze treinkaart. Vandaar dat ik via Twitter NS_online vroeg of de NS zomertoer nog wel bestaat. Waarop zij antwoordde dat er nog geen informatie beschikbaar is. En dat je de website in de gaten moet houden voor het recente nieuws. Kortom nieuws waar je nu niets mee kan. 

Want nu er eigenlijk geen goedkope treinkaartjes meer zijn, is het handig te weten op welke manier je nog wel voordelig met de trein kan reizen. Maar zo te zien valt ook de NS Zomertoer af, als voordelige treinticket. 

Wat is een Groepsticket Daluren?

Wil je toch voordelig met de trein? Dan is een Groepsticket Daluren een aardig alternatief voor de NS Zomertoer. Want met deze kaart kun je met een groep van 2 tot 7 personen voordelig met de trein reizen tijdens de daluren. Hij is namelijk al geldig als je met 2 personen hetzelfde traject aflegt. 

Nadeel van deze treinkaart is de prijs. Die toch hoger is dan de NS Zomertoer. Waarmee je samen voor € 16 per persoon, de hele dag met de trein kon reizen. 

Maak je gebruik van een Groepsticket Daluren voor 2 personen dan betaal je voor 2 personen € 32,– wat per persoon € 16,00 is. Het verschil tussen deze kaarten is dat een Groepsticket Daluren een enkele reis is. Dus dat je dit bedrag betaalt voor de heen- maar ook voor de terugreis.

Daarnaast was de NS Zomertoer in zijn glorietijd geldig van maandag t/m vrijdag vanaf 09:00 uur en in het weekend de hele dag. Terwijl de Groepsticke daluren geldig is op doordeweekse dagen tot 6.30 uur, van 9.00 tot 16.00 uur en na 18.30 uur. In het weekend en op feestdagen is de kaart de hele dag geldig. Behalve op Koningsdag (27 april). Dan kun je er geen gebruik van maken.

Wanneer is groepsticket Daluren voordelig?

Los van het feit dat de groepsticket Daluren eigenlijk geen alternatief voor de NS zomertoer is, is deze groepsticket wel aantrekkelijk als je met meerdere mensen hetzelfde traject aflegt. Want zijn de treintickets voor 2 personen nog aan de prijs. Als je met meer mensen reist dan wordt de prijs steeds voordeliger. 

 • 2 personen € 32 (per persoon € 16,00)
 • 3 personen € 32 (per persoon € 10,67)
 • 4 personen € 35 (per persoon € 8,75)
 • 5 personen € 38 (per persoon € 7,60)
 • 6 personen € 41 (per persoon € 6,83)
 • 7 personen € 44 (per persoon € 6,30)

Wanneer is een Groepsticket Daluren geldig?

Zoals de naam al zegt: het Groepsticket Daluren is alleen geldig tijdens de daluren. Bij NS bedoelen ze hiermee op doordeweekse dagen tot 6.30 uur, van 9.00 tot 16.00 uur en na 18.30 uur en in het weekend. Het is niet toegestaan om met het Groepsticket Daluren tijdens de spits te reizen, ook niet wanneer de reis vóór de spits is begonnen.

Zo werkt de Groepsticket Daluren

Bij een Groepsticket Daluren heeft iedere persoon in de groep een eigen persoonlijk e-ticket Enkele Reis. Deze e-ticket is persoonsgebonden en is alleen geldig in combinatie met een geldig identiteitsbewijs. De hoofdboeker ontvangt de e-tickets Enkele reis van alle groepsleden op het opgegeven e-mailadres. De hoofdboeker stuurt of geeft de e-tickets vervolgens aan de andere leden van de groep.

De kleine lettertjes

Denk je deze Groepsticket Daluren is wat voor mij! Lees dan vóór dat je gaat bestellen even de kleine lettertjes. Want deze treinkaartjes zijn:

 • Beschikbaar van 2 t/m 7 personen
 • Het treinkaartje is een Enkele Reis
 • Niet geldig tijdens de ochtend- en middagspits en op 27 april: Koningsdag.
 • De hoofdboeker moet de gehele treinreis aanwezig zijn
 • De e-tickets van de groepsleden zijn persoonsgebonden en kunnen niet gewijzigd worden.

Of de NS Zomertoer nog terugkomt is nu nog niet bekend. Maar tot die tijd is de Groepsticket Daluren een aardig alternatief als je met meerdere personen hetzelfde traject aflegt. Wil je met minder mensen een dagje met de trein? Kijkt dan eens op de Spoordeelwinkel.nl waar ook weleens leuke treinaanbiedingen zijn in combinatie met een attractie. 

Gerelateerde berichten

Eén gedachte over “Is de groepsticket Daluren een alternatief voor de NS zomertoer?

 1. Hallo Irene, dan moet je de website van het Kruidvat in de gaten houden. Daar hebben ze regelmatig voordelige weekendkaartjes voor met de trein. Of je volgt mam is de hort op op Facebook. Dan mis je ook geen enkele aanbieding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.