ICE maak je je smartphone noodgeval proof

Met deze app maak je jouw smartphone noodgeval proof

Tegenwoordig is onze smartphone steeds vaker vergrendeld met een vingerafdrukscanner of pincode. Waardoor hulpverleners in geval van nood niet bij je gegevens kunnen komen. Gelukkig is er handige app die levens kan redden in geval van noodsituaties. In deze app kun je contactgegevens voor noodgevallen en andere informatie opslaan die belangrijk zijn in geval van ongelukkige ongelukken of andere noodgevallen. En kunnen hulpverleners deze info inzien zonder dat je telefoon eerst ontgrendeld moet worden.

Is jouw smartphone noodgeval proof?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het kan je zo maar gebeuren dat wanneer je de hort op bent, je betrokken raakt bij een ongeluk. En je op dát moment niet zelf kunt vertellen wie er op de hoogte moet worden gebracht.

In zo’n situatie is het handig als de hulpverlening in jouw smartphone de juiste nummers kan vinden. Zonder dat zij je hele adresboek door moeten spitten of tegen een blokkade aanlopen. Maak daarom met ICE – in geval van nood  je smartphone noodgeval proof.

Nieuw toestel? Je kan je oude telefoon ook inleveren voor geld. Op toestelruil van Odido ontdek je zelf hoeveel je gebruikte telefoon nog waard is. Maar je kan je oude mobiel ook inleveren bij de MediaMarkt. Dan ontvang je de waarde op een MediaMarkt-cadeaukaart. In dit stappenplan zie je gelijk hoeveel jouw oude smartphone waard is.

Zo zet je ICE op je smartphone

Je mobiel noodgeval proof maken is eigenlijk heel simpel. Namelijk in de vorm van ICE, wat In Case of Emergency betekent. Dit is een telefoonnummer dat gebeld kan worden als je een ongeluk hebt gehad, zonder dat je telefoon eerst ontgrendeld moet worden. Dit ICE-nummer is namelijk vanaf het vergrendelscherm te bereiken.

Omdat het besturingssysteem voor iedere smartphone anders is,  is er voor alle soorten smartphones een stappenplan beschikbaar. Op Zo stel je een ICE of noodnummer in op je telefoon zie je stappenplan voor Android, iOS en Windows 10/Phone.

Let er wel op dat je de optie ‘Toon bij vergrendeling’ inschakelt. Want anders kunnen de hulpverleners nog steeds niet bij jouw ICE-nummer.

Installeer de ICE app

Lukt het instellen niet op jouw telefoon, dan kun je ook de speciale ICE-app installeren. In deze app kun je naast de belangrijkste telefoonnummers ook je bloedgroep, medicijnen, allergieën of donorcodicil opnemen. 

Tip:  Op een iPhone kun je de app ‘Gezondheid’’downloaden. Die kun je ook openen op het vergrendelde toegangsscherm, mits je je dat hebt aangevinkt natuurlijk. Dan zien ze je Medische ID.

Noodgevallen screen

Ben je niet zo handig met het installeren van apps of staat je smartphone helemaal vol met die dingen? Maak dan deze noodgevallen screensaver. Je maakt een foto van de naam en het telefoonnummer van de persoon die in geval van nood gebeld moet worden. Deze foto stel je in als achtergrond van je vergrendelscherm van je smartphone.

Ben je op reis? Dan is het ook handig om het nummer van de alarmcentrale van je verzekering erbij te zetten. In geval van nood kunnen hulpverleners dit nummer bellen.

Zo zie je dat je met een paar aanpassingen je smartphone noodgeval proof kunt maken.

Voor welke optie kies jij?

Gerelateerde berichten

38 gedachten over “Met deze app maak je jouw smartphone noodgeval proof

  1. Ik vind dit ook heel erg belangrijk, daarom heb ik op mijn telefoon mijn Medische ID ook geactiveerd en ingevuld. Want zoals je zegt, je weet maar nooit ?

  2. Ik heb het wel ingesteld. Maar volgens mij komen ze nog steeds niet bij mijn “ICE” Ik zal je stappenplan eens doorlopen. Kijken of het hiermee wel lukt. Thnx!!

  3. Na een noodlottig ongeval van de vader van een collega jaren geleden, heb ik direct ICE ingesteld op mijn telefoon. Als die man dat had gehad, dan was er tijd voor afscheid geweest. Je wil er niet aandenken, maar helaas gebeurd het.

  4. Toevallig heb ik een tijd geleden samen met mijn vriend alle noodgevallen-velden ingevuld op mijn telefoon. iPhones schijnen daar een speciale functie voor te hebben, dat wist ik ook helemaal niet!

  5. Yup, die heb ik gelukkig ook….
    Toen mijn vriend een ongeluk had en in coma in het ziekenhuis lag, heeft het veel te lang geduurd eer we op de hoogte waren….
    Een mens trekt zijn lessen dan wel…. Jammer maar helaas…. Gelukkig wel dat dit bestaat, dat wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.