lees(ie) zondag week 30

Het is weer zondag dus er staat weer een Lees(ie) zondag voor je klaar. In deze blog zet ik alle artikelen van week 30 nog een keer op een rijtje. Ik wens je een fijne zondag met veel leesplezier.

Wat kun je in deze Lees(ie) zondag verwachten?

Ik zit al een beetje in de vakantiemodus; het is heerlijk weer en thuis heb ik het rijk alleen. Mijn mannen zijn een paar dagen ‘de hort op’. Ze zijn met een georganiseerde busreis naar de Formule 1 in Boedapest. En dan vind ik het heerlijk om wat extra blogs te schrijven en om dingen te doen die ik leuk vind. Zoals een stadswandeling maken. Maar ook om wat oudere blogs tevoorschijn te halen en aan te passen zodat ze nog een ronde mee kunnen. Er valt dus weer wat te lezen in deze Lees(ie) zondag. Lekker lezen dus.

Een frisse kijk op: stadswandeling door Hasselt

Ik was deze week in Hasselt. Niet in het Belgische Hasselt, maar in Hanzestad Hasselt, 15 kilometer van mijn woonplaats Meppel. Ik was er weleens geweest maar had er nog nooit doorheen gewandeld. Vandaar dat ik dat maar eens ben gaan doen. Dus wandelde ik gewapend met fototoestel en routebeschrijving door dit sfeervolle stadje. In de hoop een aantal van de ruim 75 monumenten te kunnen bewonderen. In deze blogpost geef ik een frisse kijk op: stadswandeling door Hasselt

Hoe je online kunt bestellen zonder verzendkosten te betalen

Hou jij net als ik van online shoppen? Lees dan even verder. In deze blog laat ik zien hoe je online kunt bestellen zonder verzendkosten te betalen. Maar ik deel ook een aantal webshops die nog dezelfde dag je bestelling kunnen leveren. Zonder dat je daar extra voor moet betalen. En daar zijn ook webshops bij waar je misschien anders ook zou bestellen. Een win-win situatie dus.

Hoe kun je een QR-code scannen?

Je ziet ze steeds vaker: QR-codes. En dan niet die codes waarmee je kunt aantonen dat je gevaccineerd bent. Nee, de vierkante, zwart-witte barcodes die je met je smartphone moet scannen. In de supermarkt, het museum, zelfs op de collectebus kom je ze tegen. Maar wat zijn QR-codes eigenlijk, wat is het doel en hoe kun je een QR-code scannen? In deze blog leg ik uit hoe je een kunt QR-code scannen.

5 redenen waarom ik geen ansichtkaarten verstuur als ik op vakantie ben

Nu veel mensen op vakantie zijn valt er af en toe een ansichtkaart op de mat. En dat is toch altijd een verrassing. De tijd van ansichtkaarten versturen lijkt namelijk een beetje voorbij. Bij mij in ieder geval wel. Wil je weten waarom ik geen ansichtkaarten (meer) verstuur als ik op vakantie ben? In deze blog geef ik 5 redenen waarom ik gestopt ben met het sturen van vakantiekaarten.

Op zoek naar dé ideale vakantie. Zoover.nl helpt je bij het vinden en boeken van de ideale vakantie. Op deze website vindt je eerlijke beoordelingen van vakantiegangers maar ook een groot aanbod aan pakketreizen van verschillende reisorganisaties en inspirerende vakantiebestemmingen.

Hoe kun je mooie foto’s maken op vakantie?

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar als ik een nieuwe telefoon mag uitzoeken omdat mijn abonnement afloopt dan hoef ik niet de nieuwste smartphone. Bij mijn dochter is dat anders. Die staat te popelen als het einde van haar abonnement nadert en ze een nieuwe mobiel mag uitzoeken. Dus toen zij hoorde dat zij haar abonnement kon verlengen, wist zij gelijk dat het een van de nieuwste toestellen moest worden, namelijk een iPhone 11. En laat ik het verzoek krijgen om over dat toestel een blog te schrijven.

Dus ik liet mij bijpraten over alle voordelen van deze iPhone (dat zijn er best veel) bijvoorbeeld dat je er ook hele mooie foto’s mee kan maken als je op vakantie bent. Op dit toestel zit namelijk een super camera waarmee je niet alleen prachtige foto’s kunt maken, ook video’s, panorama, timelapse, slowmotion en portretten behoren tot de mogelijkheden. Kortom een telefoon met alles erop en eraan. Dus ben je toe aan een nieuw toestel en je wilt mooie foto’s maken op vakantie, lees dan even deze blog.

Dit waren de artikelen van week 30. Wil je niks missen of wil je meer tips en inspiratie op het gebied van reizen, slapen, eten & drinken en nog veel meer. Volg mijn blog dan op FacebookTwitterPinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag, groet van Marion

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.