secret hotel

Welk bedrag kun je besparen als je een secret hotel boekt

Ik hoef je niet te vertellen dat wanneer ik een city tripje maak, ik graag een secret hotel boek via Hotelspecials. Zeker vanwege de korting die het oplevert. Tijdens mijn jaarlijkse weekendje weg met mijn vriendin boek ik daarom standaard een secret hotel en dat is in alle gevallen, goed bevallen. Inmiddels hebben wij in 5 verschillende secret hotels geslapen. Wat we hiermee hebben bespaard laat ik je zien in dit artikel. 

Haarlem

Het eerste secret hotel dat ik boekte was in Haarlem. Ik vond dat best spannend omdat van te voren niet bekend is waar je precies slaapt. Maar de prijs was aantrekkelijk en vlak voordat we zouden vertrekken zou ik een e-mail krijgen waarin de naam van het hotel werd onthuld. Het werd het Van der Valk Hotel. In het begin moest ik even slikken omdat ik het beeld had van een oubollig familiehotel. Maar niets was minder waar. Het was namelijk super comfortabel en op 20 minuten loopafstand van het centrum.

Normaal betaal je voor een kamer mét ontbijt in dit Van der Valk Hotel 109,50 p.k.p.n. Kies je een secret hotel met vier sterren in het centrum van Haarlem dan betaal je 72,p.k.p.n.

Utrecht

Voor ons weekend naar Utrecht durfde ik wel weer een secret hotel te boeken. Exact 48 uur voor vertrek werd bekend dat wij in het Apollo Hotel Utrecht City Centre sliepen. In het hartje van het centrum, dus perfect om te shoppen en om de historische stad te ontdekken.

Boek je via Hotelspecials in dit hotel een standaard tweepersoonskamer mét ontbijt dan betaal je 110,30 p.k.p.n. Boek je via dezelfde website een 4 sterren secret hotel in Utrecht op loopafstand van het centrum, vlakbij de Jaarbeurs en het Beatrixtheater dan betaal je slechts 61,95 p.k.p.n

Maastricht

Het is alweer een paar jaar geleden dat we naar Limburg gingen. Naar Maastricht om precies te zijn waar wij sliepen in het Apple Park Maastricht. Een modern hotel nabij het centrum van Maastricht. Je kunt hier al een kamer boeken voor 69,p.k.p.n.  Een kamer in een secret hotel in Maastricht heb je voor 59,p.k.p.n.

Rotterdam

Op naar Rotterdam. In hartje centrum, nabij de Coolsingel kun je een secret hotel vinden voor 56,95 p.k.p.n. In maart dit jaar boekte ik zo’n hotel en dat werd uiteindelijk het Atlanta hotel, een van de oudste hotels van Rotterdam op dezelfde locatie.

Voor de goedkoopste kamer in dit hotel betaal je 61,29 p.k.p.n. maar dat is exclusief ontbijt. Voor een ontbijt betaal je 19.90 per persoon. Dus dan betaal je toch gauw €101,29 p.k.p.n

Den Haag

Voor een weekend weg met mijn man boekte ik twee nachten in een secret hotel in Den Haag, waarvoor ik 59,00 per nacht betaalde. Toen bekend werd dat het, het NH Hotel gaat worden heb ik natuurlijk even gekeken wat dit hotel kost als ik het gewoon had geboekt. Op Trivago zag ik dat ik voor de goedkoopste kamer toch 116,– moet aftikken. Dus ook hier heb ik winst kunnen behalen!

Let op. Alle genoemde prijzen zijn op basis van een tweepersoonskamer en zijn op een willekeurig moment gekozen. Inmiddels zijn de kamerprijzen wel gestegen. Bovendien betaal je voor iedere boeking je 15,00 servicekosten en komt er nog city tax oftewel toeristenbelasting bij. Maar deze kosten betaal je ook als je “gewoon” een kamer boekt via Hotelspecials.

Conclusie

Zo zie je maar dat je behoorlijk wat geld kunt besparen als je kiest voor een secret hotel. En het pakt in de meeste gevallen prima uit. Het enige wat je moet doen is het volgende:

 1. Zoek op de site van Hotelspecials naar een hotel in de stad van jouw keuze;
 2. Kijk naar de ligging, het aantal sterren en naar de prijs die je betaalt voor een tweepersoonskamer mét ontbijt;
 3. Kijk vervolgens of er in dezelfde stad een secret hotel is dat voldoet aan dezelfde omschrijving.
 4. Kijk naar het prijsverschil.

Ik kan je natuurlijk niet garanderen dat je secret hotel, het hotel is wat je in eerste instantie zelf zou kiezen. Maar het is altijd een vergelijkbaar hotel, vaak in dezelfde omgeving en waar je veel minder voor betaalt.

Ik promoot de secret hotels van Hotelspecials omdat er zelf heel enthousiast over ben. Maar ook omdat, als je een overnachting boekt link van Hotelspecials ik er een heel klein beetje geld mee verdien. Daarvan bekostig ik mijn website. Dat geld komt trouwens van Hotelspecials. Dus niet van jou. Als jij via deze link een hotel boekt betaal je niets extra’s. Jij betaalt gewoon de prijs van je reservering, maar dit beetje extra is voor mij mooi meegenomen.

Gerelateerde berichten

6 gedachten over “Welk bedrag kun je besparen als je een secret hotel boekt

  1. De prijsverschillen zijn er natuurlijk omdat ze op deze manier van hun lege kamers proberen af te komen. Maar je kunt op deze manier wel veel geld besparen.

 1. Haarlem is ook heel gezellig. Wij wonen in Haarlem. Maastricht en Utrecht en Rotterdam is daar ook heel gezellig om te winkelen. In Rotterdam heeft namelijk markthal. Markthal zijn wij ook geweest. Den Haag gaan wij volgende zomervakantie toe. Gewoon dagje eruit. WE nemen geen Hotel of anders. Wij hebben namelijk een Konijn. Dat willen niet door ander verzorgen.
  Succes!

  1. Nee dan moet je ’s avonds wel weer terug naar huis. Maar la je toch eens besluit wat langer in een stad te blijven dan is dit wellicht een idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.