Lidl restaurantvoucher

Ik heb een Lidl restaurantvoucher. Wat kan ik ermee?

Heb je zegels gespaard tijdens de Lidl restaurantweken? Dan is nu het moment om je gespaarde punten in te wisselen voor een Lidl restaurantvoucher. Waarmee je met korting kunt dineren. Maar bij welke restaurants kun je de voucher gebruiken en zijn die restaurants ook bij jouw in de buurt? In deze blog neem ik je mee in mijn zoektocht naar restaurants waar je je restaurantvoucher kunt verzilveren.

Sparen voor korting tijdens de Lidl restaurantweken

Zoals je wellicht weet heb ik de blog Alles wat je wil weten over de Lidl restaurantweken geschreven. Een leuke actie vond ik het, want tijdens het boodschappen doen kon je automatisch sparen voor korting bij 500 restaurants in Nederland. Inmiddels heb ik mijn coupons ingewisseld voor vouchers en wordt het tijd om te kijken bij welke restaurants ik die kan verzilveren. Maar welke restaurants doen er mee aan deze dineractie, zijn deze bij mij in de buurt en hoeveel korting krijg ik dan? Ik zoek het voor je uit.

Waar kan ik mijn Lidl restaurantvoucher verzilveren?

Laat ik beginnen te vertellen dat je t/m 7 mei zegels kon sparen. Om je coupons met digitale zegels in te kunnen wisselen heb je wat meer tijd. Uiterlijk zondag 21 mei kun je je zegels bij de kassa van de Lidl inwisselen voor een restaurantvoucher. Die je t/m 30 november 2023 kan gebruiken.

Maar bij welke restaurants je je Lidl restaurantvoucher kan verzilveren wil je waarschijnlijk nu al weten. Hiervoor kijk je op lidlrestaurantactie.nl. Hier kun je namelijk precies zien welke restaurants met de actie meedoen. Je kan op regio zoeken. Maar je kan ook een plaats naar keuze intypen.

Als ik mijn woonplaats Meppel intyp verschijnt er 1 restaurant waar ik 10,– korting krijg op een 3-gangen à la Carte diner. Helaas kan ik niet zien wat een 3-gangen diner in dit restaurant normaal kost en wat je dan geserveerd krijgt. Daarvoor moet ik naar de website van het restaurant. Hier zie ik verschillende gerechten maar helaas niet in de vorm van een 3-gangenmenu.

Ook in Zwolle kan ik bij slechts één restaurant mijn Lidl restaurantvoucher inwisselen. Daarnaast is het een Indiaas restaurant en daar houdt niet iedereen van. 

In Groningen Stad kan ik met mijn voucher in 2 restaurants terecht. In Sher E Bangla Groningen (weer Indiaas) en Xia Fusion waar je een soort van streetfood kan nuttigen. Woon je echter in de randstad dan heb je meer keus. In het Noorden valt de keuze tegen.

Reacties op de Lidl restaurantvoucher

Het leuke van een blog is dat mensen kunnen reageren. En bij de Lidl restaurantactie werd dát ook gedaan. Bijvoorbeeld door vragen te stellen over de actie. Of te klagen omdat je soms meerdere vouchers schijnt nodig te hebben. Kijk gerust onder de blog wat mensen allemaal schrijven.

Meer restaurantvouchers nodig

Zo schreef iemand dat hij wilde boeken bij Eighty-Four in Amsterdam. Via de site lukte dat niet helemaal. Omdat tijdens het boeken bleek dat je meer vouchers nodig had. Toen de persoon in kwestie hierover contact opnam met het restaurant kreeg die te horen” dat het helemaal niet kon voor die prijs” Ze mochten op de door hen gekozen datum komen voor de volle mep….Teleurstellende ervaring.

Om bij Eighty-Four in Amsterdam gebruik te maken van deze restaurantactie heb je volgens de website één of meer vouchercodes nodig. Wat ook opvalt is dat een à la carte menu in dit restaurant ongeveer € 37,50 kost. Dit is een prijsindicatie, dus geen exacte prijs. Overleg in het restaurant op welk bedrag je de korting ontvangt.

Nergens 50% korting

Het viel mensen ook op dat er nauwelijks restaurants bij zijn waar je 50% korting krijgt. Daarnaast vinden ze alle restaurants nog steeds duur ondanks de korting.

Dat er maar weinig restaurants zijn waar je voor de helft van de prijs kan eten is mij ook opgevallen. Bij de meeste restaurants betaal je ongeveer een tientje minder dan de reguliere dinerprijs.

Restaurantvouchers aangeboden op Marktplaats

Heb je te weinig restaurantvouchers dan kun je ze ook via Marktplaats kopen. Eerlijk gezegd moet ik daarom een beetje lachen. Temeer omdat de tekst letterlijk van de website van Lidl is overgenomen. Want verzilver de coupon voor een restaurantvoucher met unieke code en dineer tot wel 50% korting, is volgens mij niet waar.

Dus als je via Marktplaats op een restaurantvoucher gaat bieden, bereken dan eerst of je, na aftrek van het geld dat je betaalt en de verzendkosten, echt voordeliger uit bent. En of er een restaurant bij jou in de buurt is waar je de voucher kunt verzilveren!

Wat vind ik van deze dineractie van Lidl?

Laat ik voorop stellen dat het een leuke actie is van Lidl. Als je gewend bent in deze supermarkt je boodschappen te doen en de Lidl plus app scant dan spaar je automatisch digitale zegels. Daar hoef je weinig voor te doen. Heb je je spaarkaart vol, dan kun je deze eenvoudig omwisselen voor een restaurantvoucher met een unieke code. Die je tot t/m 30 november 2023 kan verzilveren. Heb je restaurantvouchers waar je zelf niets meedoet, dan kun je die aan iemand anders geven. Tot hiertoe niet negatiefs.

De kanttekening zit in de manier waarop de actie wordt gepromoot. Dineren met wel 50% korting is eigenlijk mensen blij maken met een dode mus, om maar eens een beeldspraak te gebruiken. Waarmee ik wil zeggen dat de korting die je wordt ‘beloofd’, in de praktijk toch lager uitvalt dan verwacht.

Daarnaast doen er in bepaalde delen van het land (het Noorden) maar weinig restaurants mee aan de actie. En als ze meedoen dan zijn de gerechten niet aantrekkelijk voor een groot publiek. Als je begrijpt wat ik bedoel. Je moet er van houden. En ben je meer van wat-de-boer-niet-kent, dat-eet-ie-niet, dan is deze actie niets voor jou.

Waar ook over gemopperd werd is dat je alleen mee kan doen als je gebruikmaakt van de Lidl plus app. Heb je die niet, dan kun je niet meedoen met de restaurantactie. Dus voor ouderen en mensen die niet handig zijn met een smartphone is er geen alternatief.

Gelukkig zijn er ook andere manieren om voordelig uit eten te gaan. Op mijn blog vind je tips voor een voordelig restaurantbezoek en de beste kortingsites. Misschien zit er wat voor je bij.

Heb jij je Lidl restaurantvoucher al verzilverd voor korting op een diner of lunch?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.