Lichtbeeldenroute Zwolle

Lichtbeeldenroute in Zwolle: lichtpuntje in de donkere dagen rond Kerstmis

Ook dit jaar kun je rond de feestdagen de Lichtbeeldenroute in Zwolle wandelen. Vanaf de tweede week van december is de Zwolse binnenstad hét lichtpuntje in de donkere dagen rond kerstmis. Naast de lichtbeeldenroute kun je ook van de prachtig verlichte binnenstad van Zwolle genieten tijdens de vele audio-wandelroutes. Kortom het is echt de moeite waard om aan het eind van het jaar Zwolle te bezoeken.

Wat is de Lichtbeeldenroute in Zwolle?

Zwolle is natuurlijk van zichzelf al een mooie oude Hanzestad met mooie geveltjes en smalle straatjes. Maar het historische centrum wordt nog mooier als alles sfeervol verlicht is. Als je daarbij 15 Lichtbeelden optelt, dan is het lichtfeest helemaal compleet. En kun je in het centrum van Zwolle genieten van verlichte kerstmannen, gekleurde magische ballen en kerststerren, maar ook van grote lichtobjecten zoals Santa Claus die bij de Sassenpoort staat.

Lichtbeeldenroute in Zwolle

Een lichtpuntje in de donkere dagen rond kerstmis

De lichtbeeldenroute neemt je mee langs diverse sfeervolle lichtcreaties die door de binnenstad van Zwolle verspreid zijn. En die zijn in een woord prachtig. Zoals ‘Santa’s Arreslee’ op het Grote Kerkplein en ‘Little Golden Teddy’ bij Van der Velde in de Broeren.

Als je de 2 routes volgt die op onderstaand kaartje zijn aangegeven hoef je niks te missen.

Naast de lichtbeeldenroute in Zwolle zijn er tijdens de winterperiode ook 2 audiotours samengesteld die je meenemen in unieke verhalen over deze eigenzinnige Hanzestad. Voor de audiotours heb je de app ‘Voicemap’ nodig, deze kun je gratis downloaden in jouw appstore of playstore op je telefoon. De audiotours zijn geschikt voor kinderen en volwassenen.

Lichtbeeldenroute in Zwolle

Andere leuke routes in Zwolle

Naast de lichtbeeldenroute zijn er in Zwolle meer leuke routes die je kunt wandelen of fietsen. In het centrum vind je namelijk een groot aantal muurschilderingen. Maar ook de Hanzestadswandeling Zwolle van pakweg 2,5 km is een goede manier om de verborgen parels van deze Hanzestad te ontdekken. Pak je liever de fiets? Een rondje Zwolle op de fiets is dan zeker aan te raden.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.