GiftForYou cadeaukaart

Moet je blij zijn met een GiftForYou cadeaukaart?

Oktober is bij ons de maand van de verjaardagen. Zowel mijn man als onze zoon zijn dan jarig. En omdat zij geen verjaardagswensen hebben, kregen zij allebei een belevenis cadeau. In de vorm van een GiftForYou cadeaukaart.  Manlief kreeg een Zondagsbrunch voor twee personen en onze zoon een Choices Classic voor twee. Wat GiftForYou is ga ik je vertellen.

Hoe werkt GiftForYou?

Een GiftForYou cadeaukaart is een cadeaubon die de ontvanger de keuze biedt uit verschillende belevenissen. Elke cadeaukaart bevat een selectie van activiteiten, variërend van diners in diverse restaurants tot wellness-arrangementen, overnachtingen en andere ervaringen. De ontvanger kan zelf kiezen welke belevenis hij of zij het liefst wil genieten.

Elke GiftForYou cadeaukaart heeft een thema, zoals “Diner”, “Overnachten”, “Wellness” enzovoort. Binnen elk thema zijn er verschillende locaties of partners waar de ontvanger uit kan kiezen. Het is een flexibel cadeau dat de mogelijkheid biedt om een persoonlijke ervaring te kiezen die bij de smaak en voorkeuren van de ontvanger past. Om er achter te komen wat je hebt gekregen moet je echter eerst de website van Gift for you raadplegen. Daar wordt haarfijn uitgelegd hoe het werkt.

Een GiftForYou is een leuk beleveniscadeau voor één of meer personen. Als koper geef je een doosje met een vaste waarde en een vast arrangement. Als ontvanger kies je helemaal zelf wanneer en waar je je GiftForYou wilt besteden. Dezelfde werkwijze geldt voor GiftFor2.

Hoe kun je de GiftForYou gebruiken?

Om de cadeaukaart te kunnen gebruiken moet je dus achter de computer kruipen en een aantal stappen doorlopen. Welke 6 stappen dat zijn vertel ik hier:

 1. Op de achterkant van je voucher vind je je unieke vouchercode. Voer deze in op de website.
 2. Je ziet dan de verloopdatum van je GiftForYou of GiftFor2. Beide cadeaukaarten zijn één jaar geldig vanaf de aanschafdatum. Je moet dus vóór die datum je belevenis verzilverd hebben.
 3. Daarnaast zie je een overzicht van de deelnemende locaties waaruit je kunt kiezen.
 4. Heb je een keuze gemaakt dan moet je telefonisch bij de gekozen locatie reserveren. Vermeld hierbij dat je een e-ticket van GiftForYou of GiftFor2 inlevert.
 5. Als je hebt gereserveerd dan moet je niet vergeten om de locatie op de GiftForYou website. te bevestigen. Je ontvangt  dan per e-mail het e-ticket voor de gekozen locatie.
 6. Neem het geprinte e-ticket mee naar de locatie.

Onze ervaring met GiftForYou

Voor de zondagsbrunch voor 2 moet je moet dus eerst naar de website van GiftForYou om vervolgens de 18 of 19 cijfers van je actiecode in te voeren. Daarna zie je pas in welke 40 restaurants je van de zondagsbrunch kunt genieten.

Helaas is het aanbod restaurants dat meedoet, in het Noorden van het land niet erg groot. Als ik de provincie Fryslân aanklik, verschijnt er slechts één restaurant. Dat restaurant is gevestigd in een klein, christelijk dorpje met nog geen 1000 inwoners. Dus hoogst waarschijnlijk zullen wij de enige gasten zijn als we onze zondagse brunch gaan verorberen. Gelukkig zijn er in de stad Groningen drie mogelijkheden. En is er een restaurant bij dat mij wel aanspreekt.

Reserveren dan maar. Want dat is vereist. Het is niet mogelijk om de voucher die in het doosje zit gelijk bij een locatie in te leveren.  En er is een houdbaarheidsdatum. Je cadeau is niet onbeperkt geldig. Dus je moet niet te lang wachten, of je cadeau in een laatje laten verstoffen zoals ook wel eens gebeurt.

Daarnaast vertegenwoordigt de giftcard een bepaalde waarde die je ook na het inloggen niet ziet.  Dus als je wat extra’s wilt bijbestellen dan kunnen er zo maar kosten bijkomen.

Moet je blij met een GiftForYou cadeaukaart?

Als ik mij vraagt of ik blij zou zijn met een GiftForYou kaart, of dat ik deze kaart iemand cadeau zou doen. Dan is mijn antwoord NEE. Dit klinkt natuurlijk niet zo aardig naar de mensen die ons dit cadeau hebben gegeven, want je mag een gegeven paard niet in de bek kijken. Maar ik hoop dat na het lezen van mijn ervaring duidelijk wordt waarom je mij niet blij maakt met deze cadeaukaart. Je moet namelijk heel veel handelingen verrichten om:

 1. Te weten waar je je cadeau kunt verzilveren.
 2. Maar ook dat je niet te lang moet wachten met verzilveren. Anders is de cadeaukaart verlopen en kun je er niets mee.
 3.  Dat de deelnemende restaurants voornamelijk in de Randstad zijn. Dus als je in het Noorden woont de keuze erg beperkt is.

Kortom. Allemaal zaken die je eigenlijk eerst moet overwegen voordat je besluit de GiftForYou cadeau te geven. Gelukkig ben ik niet de enige die niet zo blij is met een GiftForYou cadeaukaart. De reacties onder deze (al wat oudere) blog liegen er niet om en zijn best vermakelijk om ook even te lezen.

Wat vind jij van de GiftForYou cadeaucard?

Gerelateerde berichten

31 gedachten over “Moet je blij zijn met een GiftForYou cadeaukaart?

 1. Ik heb ook 2 borrelbonnen liggen, wat een “belevenis” zou moeten zijn, tot nu toe alleen maar ergernis. Ik wil in Eindhoven gaan borrel omdat ik hier woon, aantal lokaties…………1!!! Dit in een stad als Eindhoven, waar je hem maar op 1 lokatie kunt inwisselen?????? heel apart! Van te voren eerst reserveren, jammer, want borrelen gebeurd bij mij “spontaan”! Ik lees heel veel negatieve verhalen op internet, snap niet dat de winkels die deze kaarten niet ingrijpen om ze niet meer te verkopen?? Mijn kaarten kosten 23,00 per stuk en ik heb al geschreven naar Gift for You dat ze mijn opbrengsten mogen schenken aan een Goed Doel, want ik ga ze niet inwisselen. Ik vind deze kaarten echt een aanfluiting en makkelijk verdienen voor de “firma Gift for You”!

  1. Ik ben het helemaal met je eens. Het ziet er gelikt uit zo’n gift for you en je koopt het snel als je geen cadeau weet voor iemand maar je maakt de krijger er niet blij mee. Heb je trouwens een reactie van Gift for you ontvangen

 2. Als hij is verlopen kan je ook niet meer zien wat je er mee kan doen. Daarvoor moet je dan eerst weer betalen!
  Als je er dan maar vanaf ziet is dat ook niet leuk voor de gevers.
  NOOIT KOPEN!!!

 3. De hele gift for you is een hele grote aanfluiting, ten eerste is het reserveren bijna niet mogenlijk. Na tig keer gebeld te hebben, en geprobeert zelf te reserveren op gift for you, is het ons toch eindelijk gelukt. Wij hadden de keus uit 3 voorgerechten, maar dan mocht je geen nagerecht, en keuze uit 3 hoofdgerechten, ik zelf had zalm besteld, en kreeg kabeljauw. En dit voor €50 , voor 2 personen. Mischien iets voor bij Opgelicht?

 4. Waardeloos cadeau. Bon voor zondagsbrunch gekregen. Op het doosje staat dat er meer dan 50 restaurants meedoen. Op de website staan er nog maar 39. Geen een in de buurt. De dichtstbijzijnde heeft geen goede recensies.
  Je moet daar bijbetalen voor je koffie. Bon te koop gezet op Marktplaats voor de helft van de prijs. De koper woont in een plaats waar wel restaurants meedoen.

 5. Nergens een verloop datum te vinden
  En toch is hij al verlopen
  Wat een teleurstelling
  Jammer voor de gever
  Maar wat een slecht kado

 6. De gever staat niet stil bij alle ellende die je de ontvanger bezorgd om er gebruik van te kunnen maken. Ik heb die van mij maar weg gegooid. Echt wat een gedoe. De club zal er niet om treuren want het geld is binnen. Echt wat een belachelijk idioot K3@cadeau. Je hebt er echt geen ene reet aan. Alleen een heleboel irritatie.

 7. We hebben hier ook nog 2 liggen. 1 is ndertussen verlopen dus kan bij het oud papier. Je kan hem voor 5 euro weer activeren maar ging oom een koppje koffie met wat lekkers dus dar is de moeite niet waard. De andere heb ik vorig jaar wel met 5 euri verlengt want vons het wat sneu. Helaas is die deze week wederom verlopen. En precies om dezelfde reden als wat jij zegt. Je kan er niets mee in het noorden. En daarbij komt als we naar de “grote” stad gaan ga ik me niet vastleggen aan een restaurant …..die ik moet zoeken en hopen en .oet hopen dat het ook beetje lekker gaat smaken. Ik koop hem dua niet. Maar misschien gebruik ik het doosje voor sinterklaas suprise. Is wel lekker stevig. De ticket stuur ik op naar de dochters in Zwolle. Hopelijk kunnen zij hem voor donderdag nog verzilveren. Conclusie……zonde van het geld.

  1. Helemaal mee eens Janet. Gelukkig is er in Groningen wel een leuk restaurant waar we hem kunnen verzilveren maar dan moeten we inderdaad de houdbaarheidsdatum in de gaten houden. Fijne dag vandaag.

   1. Haha Marion. Ik kom er net achter dat er in Zwolle nog maar 1 locatie meedoet. En daar krijg je alleen fles drank met hapje. Dat gaat niet lukken dus voor de jongste dochter. Nu kijken of zoonlief nog wil eten in leeuwarden en anders ook maar bij oud papier. Zijn maar 222 locaties die meedoen. Afschaffen dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.