Diner kortingskaart

Ik heb een Diner kortingskaart gewonnen! Wat kan ik ermee?

Ik ben ingelogd op de site van Vakantieveilingen en kijk een beetje rond. Dat doe ik weleens vaker. Want stel dat ik iets zie wat ik graag wil hebben. Dan is het handig als je gelijk toe kan slaan. Zo ook afgelopen zaterdag. Ik zie dat de veiling voor een Diner kortingskaart nog een minuut duurt en er is nog niet geboden. Dus ik plaats een bod van 1,–. En wacht af.

Veiling gewonnen

Ik zie de teller langzaam teruglopen. En nadat de laatste 7 seconden voorbij zijn krijg ik het bericht: Veiling gewonnen. Ik heb voor 1,– (exclusief administratiekosten van 5,–) een Diner kortingskaart gewonnen waarmee ik 3 maanden lang 25% korting kan krijgen om mijn restaurantbezoek in 700 aangesloten restaurants.

Wat kun je met een Diner kortingskaart?

Dat klinkt aantrekkelijk: 25% korting op je restaurantbezoek in 700 aangesloten restaurants. Maar voordat ik ga kijken welke restaurants er meedoen zal ik eerst even de veiling betalen. Want als je dát vergeet dan ben je de Sjaak en kan die aantrekkelijke prijs zomaar een flinke kostenpost worden.

Nadat ik 6,– euro heb overgemaakt krijg ik een mail dat de voucher in Mijn veilingen is gedaan. Mijn prijs is toegevoegd aan mijn digitale archief van gewonnen veilingen. Maar wat heb ik eigenlijk gewonnen. Wat kan ik eigenlijk met die Diner kortingskaart?

Voor slechts € 34,95 (incl. BTW en verzendkosten) bent u al in het bezit van een Diner Kortingskaart! U kunt dan samen met anderen een jaar lang met 25% korting lunchen en dineren bij honderden toprestaurants in Nederland.

Hoe werkt het?

 • Zoek op de website van diner kortingskaart een restaurant bij u in de buurt.
 • Reserveer (telefonisch of via e-mail) en vermeld dat u de Diner Kortingskaart wilt gebruiken.
 • Toon uw Diner Kortingskaart bij binnenkomst.
 • Ontvang met maximaal vier personen 25% korting op de gehele rekening.

Is de Diner kortingskaart een kat in de zak?

Voordat ik ging bieden had ik natuurlijk een idee waarom ik die diner kortingskaart wilde hebben. Er staan namelijk de komende tijd een paar etentjes op de planning en dan is het natuurlijk fijn als ik wat korting kan bedingen. Want met deze diner kortingskaart krijg je niet alleen 25% korting op je eten, ook je drankjes worden een stuk goedkoper.

Ik kijk op de website van de Diner kortingskaart en type Zwolle in; want daar vindt de eerste eet-gebeurtenis plaats. Helaas is het aanbod restaurants dat aangesloten is karig. Bovendien staat het restaurant dat ik in mijn hoofd heb er niet bij. Dat is jammer.

diner kortingskaart
Vind een restaurant bij jou in de buurt die de diner kortingskaart accepteert

Goed. Dan maar die lunch in Den Helder. Over een paar weken breng ik een bezoekje aan mijn bejaarde vader en dan is het leuk om samen met hem ergens te gaan lunchen. Dat moet prima kunnen in de Kop van Noord-Holland. Alleen zonder korting. In deze stad met ruim 56.000 inwoners is geen enkel restaurant dat mij, met mijn Diner kortingskaart tegemoet wil komen.

Gelukkig heb ik nog even de tijd. De kaart is namelijk 3 maanden geldig. In deze periode zal er toch wel ergens een restaurant zijn waar ik gebruik kan maken van de 25% korting? Natuurlijk kan dat in een aantal restaurants in Groningen, in een familiehotel in Paterswolde, in het Mercure hotel in Martini Plaza. Maar wil ik daar ook eten????????

Ik begin te geloven dat ik met deze Diner kortingskaart een kat in de zak heb gekocht. Want net als de GiftForYou lijkt deze kaart ook meer dan het in werkelijk is.

Voorkom een miskoop op Vakantieveilingen met deze 5 tips

Omdat ik slechts 1,– voor deze kaart heb betaald blijft mijn verlies binnen de perken. Maar ik had het beter niet kunnen doen. Vandaar dat ik een aantal tips geef die kunnen voorkomen dat je (net als ik) een kat in de zak koopt met Vakantieveilingen.

 1. Heb ik het nodig?
 2. Wat kan ik ermee doen? Kijk dus vooral goed waar je je prijs kunt besteden (in welke restaurants); in welke periode? (vaak niet in het weekend en tijdens de Feestdagen)
 3. Zou ik naar dit restaurant zijn gegaan zonder de diner kortingskaart? Soms zijn de prijzen zo hoog dat je je kunt afvragen of je in dit restaurant ook was gaan eten als je geen kortingskaart had gehad.
 4. Ga ik deze kaart gebruiken? Zit het restaurant van jouw keuze erbij en plan je je bezoek binnen de geldigheidswaarde van je bon en op de dagen dat je korting krijgt? Dan heb je geluk. Zit dat er niet in. Vraag je dan af of het verstandig is om op deze diner kortingskaart te bieden.
 5. Welk bedrag ga ik bieden? Ik had de kortingskaart voor slechts 1,– (exclusief 5,– administratiekosten). Als ik meer had betaald dan was het wel handig te weten wat mijn daadwerkelijke korting is na aftrek van de kosten die ik heb betaald aan Vakantieveilingen.

Kortom. Als ik deze 5 vragen vóórdat ik ging bieden aan mijzelf had gesteld dan had ik deze veiling aan mij voorbij had laten gaan.

Heb jij wel eens een miskoop gehad bij Vakantieveilingen?

Gerelateerde berichten

9 gedachten over “Ik heb een Diner kortingskaart gewonnen! Wat kan ik ermee?

 1. Ik vind het ook altijd super leuk zo een veiling maar ook slopend als je het niet hebt gewonnen. Gelukkig komen de meeste veilingen vaker voorbij zodat je nog een keer dan meedoen.

 2. Ik heb nog nooit iets gekocht bij Vakantieveilingen, maar lijkt me wel interessant als je regelmatig uit gaat eten. Zelf kijk ik eerder bij Social Deal of Two for One

 3. Nee, maar ik herken wel het principe van een bon waar je niks aan hebt. Wij hebben ooit een hotelbon gehad, en die kon je bijna nergens aan uitgeven. En vanwege het verplichte diner in het hotel waren we uiteindelijk nog duurder uit dan normaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.