Q-en-A-Marion-Stam

De Q + A voor dit artikel staat voor Question + Answer, die ik even heb “geleend” van Veronica Super guide die hier wekelijks op de mat ploft. In deze rubriek met 9 vragen en antwoorden krijg je toch een ander beeld van de persoon die je alleen maar kent van de TV. En in dit geval die je kent van Mam is de hort op. Want vandaag stel ik de volgende 9 vragen gewoon aan mijzelf.

1. Ben jij een extreme kerstvierder?

Nee. Ik vind Kerst heel gezellig en vind het ook heel leuk om mijn huis te versieren. Maar het liefst zit ik in mijn kersttrui voor de houtkachel omringd door lekkere hapjes, een glaasje wijn en een goed boek. En natuurlijk met de top 2000 op de achtergrond.

2. Wat doe je als eerste als je in een hotelkamer bent?

De badkamer bekijken. En dan eigenlijk om te checken of er een normale douche is. Ik vind het namelijk vervelend om in bad te moeten douchen. Ik ga dus niet zoals in het artikel 10 tips voor een hygiënische hotelkamer de hele hotelkamer ontsmetten voordat ik deze “in bezit neem”.

3. Wel gadget is een verlengstuk van jezelf?

Mijn mobiele telefoon. Gewoon omdat je zo veel kunt met dat ding. De statistieken van mijn blog bekijken, appen, foto’s maken én versturen, saldo checken. En nog veel meer. Ik vind het dan ook niet gek dat mensen zo vaak in de weer zijn met hun telefoon. Je kunt er gewoon te veel mee.

4. Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Eigenlijk voor niks. Als ik slaap dan slaap ik en moet je mij niet wakker maken. Dat vind ik verschrikkelijk. Ik kan mij nog herinneren dat ik als kind op oudejaarsavond ging “voor slapen”. En mijn moeder mij dan, om kwart voor twaalf wakker maakte. Op dat moment vond ik dat helemaal niet leuk en wilde ik veel liever in mijn bed blijven liggen. En dat heb ik dus nu nog steeds.

5. Wat is je guilty pleasure of foodgebied?

Boerenkool met worst. Maar eigenlijk alles wat door een ander wordt klaargemaakt en ik alleen maar hoef aan te schuiven en te genieten!

6. Hoe blijf je fit?

Ik heb jaren regelmatig hardgelopen maar daar is een beetje de klad ingekomen. Dus blijf ik fit met wandelingen met de hond. O ja, ik doe ook aan Zumba. Maar dat staat vanwege de coronamaatregelingen op een laag pitje.

7. Wat is het beste cadeau dat je ooit gekregen hebt?

Ik heb het krijgen van cadeaus een beetje afgezworen omdat ik nooit weet wat ik moet vragen. Maar het beste cadeau dat ik ooit gekregen heb, was een verrassingsuitje op mijn vijftigste verjaardag. Mijn man had toen in het geheim een rit met een aanspanning (een paard voor een marathonwagen) door het Drents-Friese Wold geregeld. En dat was fantastisch. En daarna was er een surpriseparty voor mij georganiseerd.

8. Boek je weleens ‘all-inclusive’?

Nee nooit. Ik vind het namelijk te leuk om zelf alles uit te zoeken en te regelen.

9. Wat staat er bovenaan je bucketlist?

Bij bucketlists denk je aan dingen die je ooit in je leven (nog) wil doen. In het verleden wilde ik altijd een weekend naar Villa Felderhof. In dat TV-programma van Rick Felderhof werden 2 BN-ers een weekend lang in een prachtige villa in Zuid Frankrijk in de “watten gelegd”. Helaas bestaat het programma niet meer maar als ik iets mag wensen doe dan maar zo’n weekend.

Dit waren de 9 vragen die ik mijzelf stelde. Het zou leuk zijn als het er 10 waren geweest. Dus wat zou jij aan mij willen vragen?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.