Ski’s huren

Ski’s huren. Doe je dat in Nederland of op je vakantieadres?

Wat is verstandiger? Ski’s huren bij de sportwinkel in de buurt of toch op je wintersportadres? Omdat ik van beide mogelijkheden weleens gebruik heb gemaakt zet ik de voor- maar ook de nadelen van het huren van ski’s in Nederland en op je vakantieadres op een rijtje.

Een week op de lange latten

Nog even en we vertrekken massaal naar de wintersportgebieden om te gaan skiën of snowboarden. Als fervent skiër had ik vroeger altijd mijn eigen ski’s. Maar sinds er allerlei nieuwe modellen op de markt zijn laat ik mijn oudjes thuis en huur ik voor een week een paar moderne “lange latten”. In verhouding is het huren van ski’s niet veel duurder dan dat je zelf een paar aanschaft en je hebt de beschikking over modern, goed geprepareerd en afgesteld materiaal.

Online ski’s huren

Het huren van ski’s is in de bekende wintersportgebieden vrij eenvoudig. Je kunt gewoon thuis vanachter je computer je ski’s huren.  Meestal wordt duidelijk aangegeven welke stappen je moet nemen om ervoor te zorgen dat je de juiste ski’s huurt. Nadat je het bestelproces hebt afgerond wordt je bestelling automatisch verstuurd naar de verhuurwinkel in jouw skigebied. Het enige wat jij nog moet doen is om daar naartoe te gaan wanneer je op je bestemming bent. Dus als je eenvoudig en snel ski’s wilt reserveren dan is dit een goede optie.

Ik heb zelf goede ervaringen met het huren van mijn ski’s bij Skiset. Skiset.nl is een skiverhuurbdrijf  met 800 ski- en snowboardwinkels in 400 wintersportgebieden.  Er is dus altijd een vestiging in de buurt van jouw vakantieadres waar je ski’s of  een snowboard kunt huren. Daarnaast is ben je vaak voordeliger uit als je je ski’s online huurt. 

Voor- en nadelen van online ski’s huren

Maar er kleven ook nadelen aan het online huren van ski’s en ander wintersportmateriaal. Want verwacht je dat bij aankomst jouw gereserveerde ski’s op je staan te wachten. Dan kom je bedrogen uit. Natuurlijk is de bestelling wel doorgekomen en hoef je niet meer te betalen, maar je moet na een lange reis, aansluiten in een rij wachtenden waarvoor de ski’s nog ter plekke moeten worden uitgezocht en moeten worden afgesteld. Tijdwinst behaal je dus niet door thuis te reserveren.

Welke voordelen zijn er dan wel? Vaak geven online skiverhuurders flinke kortingen als je vooraf je materiaal besteld en betaald. Daarnaast weet je van te voren waar je moet zijn voor je ski’s. Dit scheelt tijd en gezoek.

Vaak is het ook zo dat je de gehuurde spullen kunt ruilen als er iets mis mee is. Dus mocht er iets stuk gaan of mochten je schoenen toch niet lekker zitten. Omruilen is dan zo gefikst.

Materiaal huren in Nederland

Natuurlijk is het ook mogelijk om je wintersportmateriaal in eigen land te huren. In Nederland zijn verschillende ski-speciaalzaken waar je uitstekend terecht kunt als je niet zelf over het juiste materiaal beschikt. Meestal maak je van te voren  een afspraak wanneer je ski’s en ander materiaal komt uitzoeken. Vaak heeft men dan alle tijd zodat je op je gemak schoenen kunt passen en ski’s kunt uitzoeken. Daarnaast worden “de latten” keurig op jouw schoenmaat en gewicht afgesteld en staat voor vertrek alles voor je klaar.

Nadeel van materiaal huren in eigen land is dat wanneer er iets mee is, je je ski’s niet kunt omruilen voor een ander paar. En als er iets stuk gaat dan zul je het ter plaatste moeten laten maken en komen de kosten voor jouw rekening.

Aan beide mogelijkheden zitten dus voor- en nadelen die ik nog een keer voor je op een rijtje zet.

Voordelen van ski’s huren in het buitenland

 • Online reserveren op het moment dat het jou uitkomt;
 • Een flinke korting op skihuur door vooraf te reserveren en te betalen;
 • Gemakkelijk omruilen als er iets aan het materiaal mankeert;
 • In sommige gevallen is er een ski-depot waardoor je niet met je materiaal hoeft te slepen.

Nadelen van ski’s huren in het buitenland

 • Soms lange wachtrijen als je je materiaal gaat ophalen;
 • Materiaal moet alsnog afgesteld worden.

Voordelen van huren in Nederland

 • Je kunt op je gemak je materiaal uitzoeken en passen;
 • Materiaal is al afgesteld;
 • Materiaal staat voor je klaar.

Nadelen van huren in Nederland

 • Je kunt het materiaal tussentijds niet omruilen of gratis laten repareren;
 • Je hebt een dak-koffer nodig om je ski’s te vervoeren;
 • Je bent soms iets duurder uit.

Ik promoot Skiset omdat ik zelf goede ervaringen heb met dit verhuurbedrijf. Maar ook omdat, als je je ski’s huurt via de link van Skiset ik er een heel klein beetje geld mee verdien. Daarvan bekostig ik mijn website. Dat geld komt trouwens van Skiset. Dus niet van jou. Als jij via deze link ski’s of snowboards huurt betaal je niets extra’s.

Waar ga jij je ski’s huren als je op wintersport gaat?

Gerelateerde berichten

16 gedachten over “Ski’s huren. Doe je dat in Nederland of op je vakantieadres?

 1. Ik heb ze destijds gekocht. De ski’s tweedehands, dat was net zo duur als huren. De schoenen in de uitverkoop; ook dat had ik er volgens mij de eerste, maar anders zeker de tweede keer al uit. Gelukkig maar, want vaker ben ik nog niet geweest 😉 Huren leek me ook wel wat, maar financieel gezien was dit aantrekkelijker.

 2. Ik ben geen wintersport mens, geef mij maar zon en zee :). Maar ik denk dat de nadelen die jij benoemt t.o.v. het huren in het buitenland in het niet vallen bij het sjouwen met al het materiaal vanuit Nederland, al helemaal als je een groot gezin hebt. Een lange wachtrij valt nog te overzien en hoe lang dfuurt het afstellen echt?

 3. Ik heb nog nooit geskied, maar in eerste instantie leek het me het makkelijkst om ze ter plekke te huren omdat je ze dan niet hoeft mee te sjouwen. Maar na het lezen van jouw post weet ik het niet meer zo zeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.