boekenweek (1)

Koop een boek tijdens de Boekenweek en reis gratis met de trein

Tijdens de Boekenweek, staat het Nederlandse boek centraal en zijn er weer verschillende acties. De leukste actie vind ik dat je op de laatste zondag van de Boekenweek gratis met de trein mag reizen, als je in het bezit bent van het Boekenweekgeschenk. Hoe dat werkt lees je in deze blog.

Wat is de Boekenweek?

De Boekenweek is een jaarlijks terugkerend evenement in Nederland waarbij het Nederlandse boek wordt gevierd. Tijdens deze week die vaak in maart wordt gehouden, wordt er extra aandacht besteed aan literatuur, en er zijn vaak speciale activiteiten en evenementen. Een hoogtepunt is de uitgave van het Boekenweekgeschenk, een cadeau bij aankoop van boeken. Thema’s variëren jaarlijks, en het evenement brengt lezers, schrijvers en boekenliefhebbers samen om de kracht van literatuur te vieren.

UPDATE: Komt er weer een NS Vrij Reizen Dag met het Boekenweekgeschenk? Meer dan twintig jaar was NS hoofdsponsor van de Boekenweek en konden lezers gratis met de trein reizen op de laatste zondag van de Boekenweek, met het Boekenweekgeschenk. Door corona is de Vrij Reizen Dag de afgelopen jaren niet doorgegaan en deze komt ook niet meer terug. CPNB en NS kiezen voor een nieuwe invulling van de samenwerking.

Wat kun je met het boekenweekgeschenk?

Dus als je slim bent koop je in de Boekenweek voor € 15,00 aan Nederlandstalige boeken. Je krijgt dan een klein boekje: het boekenweekgeschenk, helemaal gratis bij je boekenaankoop. En dat is nog niet alles. Sinds 2002 is NS hoofdsponsor van de deze week waarin het Nederlandse boek centraal staat. Waardoor je op de laatste zondag van de boekenweek gratis met de trein kan reizen. Mits je in het bezit bent van het boekenweekgeschenk. Een leuke gelegenheid om een dagje ‘de hort op’ te gaan.

Op zoek naar een leuk boek voor onderweg? Op de website van Bol.com vind je heel veel Nederlandse boeken. Maar ook boekhandel Bruna heeft  de meest populaire boeken van dit moment voor jou op een rij gezet. Boeken uit de Top 100 worden gratis thuisbezorgd .

Reis gratis met de trein met het boekenweekgeschenk

Dus als je de laatste zondag van de Boekenweek gratis “de hort op” wilt gaan, koop dan in die week een boek. Het boekenweekgeschenk is je treinticket waarmee je op zondag de hele dag gratis mag reizen.  Dus als de conducteur langskomt zorg er dan voor dat je het boekenweekgeschenk bij de hand hebt en je de voorkant van het boek kan laten zien.

Tegenwoordig kun je ook voor een stedentrip in de Spoordeelwinkel van de NS terecht. Je vindt er voordelige dagretours, maar ook leuke stedentrips met een overnachting.

Ik wens je veel lees en (gratis) treinplezier.

Gerelateerde berichten

27 gedachten over “Koop een boek tijdens de Boekenweek en reis gratis met de trein

  1. Dit vind ik altijd zo’n goede actie! Echt lezen, het gebeurd steeds minder in dit digitale tijdperk… Dat terwijl het ook zo belangrijk is!

  2. Mooie deal! Ik ging vroeger naar mijn werk met de trein en moet toegeven dat ik toen veel meer las dan nu! Ergens wel jammer, maar heb er nog weinig tijd voor!

  3. Een dikke duim omhoog voor deze actie. Ik blijf fans van echte, fysieke boeken in plaats van e-books (die vind ik alleen handig op vakantie). Ik bof want ik heb nog meer dan genoeg boeken, maar stiekem zou ik toch wel wat nieuwe boeken willen kopen 😉

  4. Leuk overzichtje weer. Ik moet inderdaad goed onthouden dat je zondag gratis met de trein mag reizen met het boekenweekgeschenk. Ik moet alleen even uitzoeken hoe ik dan door de poortjes kom

  5. Goed dat je het zegt. Ik was het alweer vergeten dat je die dag gratis met de trein mag reizen. Ik heb nog een high tea bon, dus misschien ga ik wel een dagje naar Maastricht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.