We deden een dagje Rotterdam

Gastblogger is deze keer Gea Zuiderent. Gea is een oud collega van mij en is erg reislustig. Ieder jaar maakt zij samen met haar echtgenoot een prachtige reis waar zij boeiend over kan vertellen. Haar ervaringen deelt zij op haar Facebookpagina, vaak omlijst door prachtige foto’s waardoor je enthousiast wordt gemaakt om haar voorbeeld te volgen.

Maar niet alleen haar verre reizen, ook haar uitjes in eigen land weet zij op haar eigen humoristische manier onder woorden te brengen. Vandaar dat ik haar heb gevraagd om een ‘gastblog’ te schrijven over een uitje in eigen land. Over Rotterdam. Want begin deze maand ‘deden zij een dagje Rotterdam”

We deden een dagje Rotterdam

We deden een dagje Rotterdam. Een onverwacht genoegen. Ik had nooit zoveel met die stad, maar ik ben inmiddels helemaal òm! We hebben allerlei leuke dingen gedaan en we hebben zelfs de Euromast beklommen. Nou viel dat klimmen wel mee, het grootste deel doe je met de lift, maar vanaf het platform op 112 meter hoogte liepen we over buitentrappen (!) naar de ronddraaiende glazen lift, Euroscoop genaamd, die tot 185 meter gaat.

Echtgenoot hield het op het platform voor gezien, ik durfde die open trappen eigenlijk ook niet op, maar met de moed der wanhoop, verstand op nul, ogen strak op de treden gericht, ben ik boven gekomen. Er bleek trouwens ook een lift naar toe te gaan, maar die was waarschijnlijk niet voor bezoekers. In elk geval was de beloning geweldig. Vooral bij helder weer heb je een prachtig uitzicht.

Skyline van Rotterdam
Uitzicht op de trots van Rotterdam: de Erasmusbrug
Het park waar destijds de Floriade werd gehouden

Extra rondje omhoog

Leuk was nog dat we een extra rondje omhoog kregen omdat tijdens de eerste rit een zeer luidruchtige groep meiden de uitleg onverstaanbaar had gemaakt. Nu weten we in elk geval dan toch, dat de uitdrukking ‘Niet lullen maar poetsen‘ van oorsprong een Rotterdams gezegde is.

Het uitzicht schijnt trouwens bij avond nog mooier te zijn en daar kan ik me wat bij voorstellen.  We doen het in het najaar, wanneer het wat vroeger donker is, misschien nog wel eens over. Kunnen we meteen een stukje Katendrecht meenemen en nog wat musea. Het foto museum en natuurlijk Boymans van Beuningen zijn vast en zeker ook een bezoek waard. Wie weet scoren we dan nog een goed en goedkoop hotel.

In de Euromast kun je niet alleen eten, maar ook slapen, een kamer met balkon en jacuzzi op 100 meter hoogte. Dat kost je dan wel 385 euro voor één nachtje, maar dan heb je ook wat. Als het niet mist tenminste!

De Euromast

Nog even wat gegevens, de Euromast is gebouwd vanwege de Floriade in 1960. De opening was op 25 maart 1960. Hij was toen 107 meter hoog. Omdat er steeds hogere gebouwen rondom kwamen is er in 1970 nog 85 meter opgezet.

De Euromast is vanaf het Centraal Station rechtstreeks bereikbaar met tram 8 richting ‘Spangen’. Uitstappen bij halte ‘Euromast’.

De Euromast is 365 dagen per jaar geopend en een toegangskaartje kost 9,75. Maar met deze speciale actie van de Hema betaal je slechts 8,– per persoon. Vijfenzestigplussers mogen voor 8,75 naar boven. Met een bonnetje uit de agenda van de postcodeloterij krijg je 20% korting.  O ja, abseilen kan ook, maar dat laat ik graag aan sportievere lieden over!

Gerelateerde berichten

3 gedachten over “We deden een dagje Rotterdam

    1. Dat is het voordeel van steden die ooit een Floriade hebben gehouden. Dan blijft er vaak een mooi park over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.