Wat heeft 2021 voor ons in petto

Wat zal 2021 voor ons in petto hebben?

Ik heb geen goede voornemens en verwachtingen voor het nieuwe jaar. Ik ben alleen wel nieuwsgierig naar wat 2021 voor ons in petto zal hebben? Hopelijk kunnen wij in de loop van dit jaar ons leven weer oppakken. En kunnen we ‘de hort weer op’. Want dat mis ik het meest. Gewoon een dagje of een weekendje weg. Samen dingen ondernemen, zoals een museum bezoeken. Of een lange fietstocht of wandeling maken en dan na afloop in een leuk restaurant of café wat eten of drinken. Gewoon simpel weg, voor niet te veel. Daar heb ik weer zo’n zin in.

Terugkijken op 2020

Maar voor ik begin aan dit nieuwe jaar kijk ik toch nog even terug op 2020. Het jaar dat door het corona virus werd geregeerd. En dat ervoor zorgde dat alle onderwerpen waarover ik schrijf op dit blog in een totaal ander daglicht kwamen te staan. Want opeens had niemand meer zin om ‘de hort op te gaan’. Laat staan dat je plannen gaat maken voor als het straks wel weer kan. Want wanneer is dat? 2020 was daarom een behoorlijk saai jaar. Ook voor mijn blog.

Maar er waren ook lichtpuntjes. Want ondanks dat er veel dingen niet doorgingen, heb ik toch veel gedaan. En ook nog eens corona proof.

  • Doordat ik als vrijwilliger bij het recreatieschap Drenthe een aantal wandelroutes controleer, ben ik meer gaan wandelen. En kwam ik op de mooiste plekjes in de provincie Drenthe. Wat natuurlijk ook weer inspiratie opleverde voor een aantal blogjes.
  • Ik begon ik de nieuwe rubriek ‘Een Frisse kijk op: waarin ik je meeneem in mijn ontdekkingstocht naar bijzondere activiteiten en leuke plekken in de Noordelijke provincies. Zo ontdekte ik de leuke Hanzestad Hattem, zocht ik naar bijzonderheden in Staphorst en liep ik 2 heel verschillende routes in en rond Meppel.
  • Maar ik was ook vaak niet de hort op. Maar ook vanachter de de laptop kunnen leuke contacten ontstaan. Namelijk met collega bloggers. Zo ontdekte ik niet alleen de blogs van All kinds of Things, Over Yvonne en Lodi blogt. Maar ook de leuke vrouwen achter deze websites. Daarnaast waren er bloggers en mensen uit mijn netwerk die mij hielpen aan ’tips van locals’ toen vakantie in het buitenland weer mogelijk was.
  • Ook zijn er in 2020 weer nieuwe mensen, die Mam is de hort op hebben ontdekt. Vooral op Facebook en Instagram zijn meer mensen mijn blog gaan volgen.

Wat heeft mijn schrijverij mij in 2020 opgeleverd?

Natuurlijk is het leuk om te zien wat alle inspanningen en mijn schrijverij mij in 2020 hebben opgeleverd. Daarom een kleine opsomming van de succesjes, waar ik best trots op ben.

  • In de zomer van 2020 groeide mijn blog van 2829 bezoekers per maand in 2019, naar 4500 per maand in 2020. Helaas kelderde dit aantal tijdens de lockdown naar de aantallen die zelfs onder die van 2019 lagen. Wat ook geldt voor het aantal views op mijn blog.
  • Het aantal volgers op Facebook is wel flink gestegen. Waren dat er 751 in december 2019. In december 2020 stond de teller op 1390.
  • Van de artikelen die zijn verschenen is het artikel Waarom ik de hotelovernachting van het Kruidvat aan mij voorbij laat gaan ééntje die het vaakst is gelezen.
  • OOk in 2020 ben regelmatig benaderd voor een leuke opdracht bijvoorbeeld door Protest, HelloFresh en Fietsen op fietsen. De meeste opdrachten kreeg ik via Linkpizza en Blogbrains. Een aantal bedrijven benaderde mij rechtstreeks met de vraag of ik met hen wilde samenwerken.

Wat zal 2021 voor mij in petto hebben?

In 2021 ga ik niet alleen proberen uit de corona dip te komen, er komen ook nieuwe projecten aan. Zo ben ik al voorzichtig bezig met een nieuwe lay-out van mijn blog. En wordt er op dit moment hard gewerkt aan een nieuwe header en een nieuw logo. Daarnaast bestaat Mam is de hort op in april 5 jaar, wat natuurlijk gevierd gaat worden.

Ook ga ik me meer verdiepen in Pinterest en wil ik de samenwerking met collega bloggers uitbouwen. Maar het belangrijksten zijn toch de informatieve stukjes op mijn blog. Dat ik tips blijf delen, waar jij hopelijk iets aan hebt. Want daarin probeer ik mij met Mam is de hort op te onderscheiden. Juist in 2021: als we weer de hort op kunnen.

Maar misschien heb jij andere wensen. Zijn er dingen waar jij meer over wilt weten. Vertel het gerust? Voor nu wens ik je alle goeds voor 2021 en een ondernemend nieuw jaar toe.

Marion

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.