Museumkaart Bankgiro

Museumkaart vs BankGiro Loterij VIP-kaart

Manlief heeft een VIP-kaart van de BankGiro Loterij, waarmee je gratis het museum in mag. Dat is natuurlijk leuk meegenomen dat gratis naar het museum. Maar je speelt ook mee met de BankGiro Loterij. En dat kost geld. Dus hoe gratis is dan dat museumbezoek? Dit artikel gaat over de Museumkaart vs BankGiro Loterij VIP-kaart. Met welke kaart ben je beter uit? En als je uiteindelijk concludeert dat beide kaarten niets voor jou zijn dan heb ik nog een aantal tips voor je waarmee je ook voordelig naar het museum kunt.

Museumkaart vs BankGiro Loterij VIP-kaart

Laat ik voorop stellen dat wanneer je meespeelt met de BankGiro Loterij je stilletjes hoopt dat er EENS een flinke geldprijs op jouw lotnummer valt. Dat op een willekeurige, doordeweekse avond de bel gaat en Leontien ( ja, de (ex)vrouw van …) met een fijne cheque in de deuropening staat. En dat plotsklaps al je dromen waarheid kunnen worden. Daarop hoop je toch als je meedoet met een loterij?

Maar. Dát was niet de reden dat mijn man met de BankGiro Loterij in zee is gegaan. Hij werd lid toen hij bij de ingang van museum de Hermitage een leuk aanbod kreeg. Want als hij lid werd van de BankGiro Loterij dan kreeg hij ook een VIP-kaart waarmee hij gratis het museum in mocht. En dat wilde hij wel.

Dus hij zei ja en mocht gelijk zonder te betalen het museum in. En ook bij de museabezoeken die volgden overhandigde hij zijn VIP-kaart en mocht hij gewoon doorlopen.

Maar tegelijkertijd wordt er ook maandelijks of eigenlijk wel vaker een bedrag van zijn rekening afgeschreven. Want hij speelt ook mee met de BankGiro Loterij. Dus had hij niet beter een museumkaart kunnen kopen? Ben je dan niet voordeliger uit?

Kosten Museumkaart

Een museumkaart kost 64,90 voor volwassenen. Deze kaart is een jaar geldig en biedt toegang tot 400 Nederlandse musea. Daarnaast kun je je aanmelden voor een speciale nieuwsbrief. Hierin vind je allerlei tips van musea die de moeite waard zijn en welke tentoonstellingen en verwacht worden.

Kosten BankGiro Loterij

Om mee te mogen spelen met de BankGiro Loterij betaal je 13,75 per lot. Er zijn 15 trekkingen per jaar waarmee je kans maakt op fantastische geldprijzen! Daarnaast kun je als lid gebruik maken van verschillende aanbiedingen en acties. En krijg je een BankGiro Loterij VIP-kaart waarmee je gratis naar 50 musea mag.

Maar je betaalt wel 206,25 per jaar. Dat is nogal een bedrag voor als je 2 hooguit 3 keer per jaar een museum bezoekt.

Kortom als je lid bent van de BankGiro Loterij om gratis naar het museum te kunnen dan ben je een dief van je eigen portemonnee. Natuurlijk kun je mooie prijzen winnen en steun je door loten te kopen een aantal culturele organisaties. Maar dan is een donatie van 206,25 per jaar nogal riant.

Dus ben ik op zoek gegaan naar andere mogelijkheden waarmee je voordelig naar het museum kan. In het artikel 14 tips om voordelig naar het museum te gaan zet ik alle aanbiedingen op een rijtje.

Gerelateerde berichten

16 gedachten over “Museumkaart vs BankGiro Loterij VIP-kaart

 1. Belangrijk aandachtspunt als nadeel van de VIP kaart !
  “De Vriendenloterij VIP-kaart, voorheen BankGiro Loterij VIP-kaart is geldig van maandag t/m vrijdagmiddag maar niet gedurende vakanties (met uitzondering van de zomervakantie).”

 2. Geachte
  Sinds jaren ben ik lid van de bankgiroloterij ,nu zit ik in zeeland ben ik mijn kaart vergeten kan ik deze pok downloaden op mij. Telefoon?
  Groet F. Dietgaarde

 3. Geachte
  Sinds jaren ben ik lid van de bankgiroloterij ,nu zit ik in zeeland ben ik mijn kaart vergeten kan ik deze pok downloaden op mij. Telefoon?
  Groet F. Dietgaarde

 4. wat ik vreemd vind bij deze kaart, dat er geen foto op zit, dus iedereen kan met jouw kaart, ergens gratis binnen komen.

  1. Dat schijnt niet zo te zijn. Het klopt dat er geen foto op staat maar wel een geboortedatum en of je een man of vrouw bent. Onze dochter heeft een keer geprobeerd om met de kaart van haar vader een museum binnen te komen, maar moest toch entree betalen omdat de gegevens niet klopten.

 5. Ik ben niet zo van de musea dus daar ga ik niet snel heen. Als ik een dagje weg met korting wil dan kijk ik eerst naar goedkope treinkaartjes

 6. Handig overzicht heb je gemaakt. Ik zelf ben niet zo’n museum bezoeker. Af en pre in het buitenland wel, maar thuis eigenlijk nooit.

 7. Ik wilde die serieus dus ook even zelf gaan uitzoeken omdat ik die aanbieding voorbij zag komen, maar nu hoeft het niet meer! En ik heb gelijk de conclusie getrokken dat ik niet lid word 🙂 Tnx voor het uitzoeken!

 8. Met dit artikel gaan heel veel mensen blij zijn, wat handig zeg! Zal best een werk zijn geweest om dit overzicht te maken, maar hij is het waard. Thanks voor al die goede tips!

  1. Dank je wel Amanda voor je positieve feedback. Het was inderdaad een werkje maar het overzicht is niet alleen voor mijn lezers maar ook voor mijzelf handig om bij de hand te hebben.

 9. Handig artikel! Het lijkt mij leuk om naar verschillende museum te bezoeken. Wel graag combineren met city trips, shoppen ofzo want de meeste museum allemaal zo ver weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.