PCR test ANWB

Voordelige PCR-test voor ANWB leden

Ga je binnenkort op vakantie en moet je een PCR-test laten doen? Stop met zoeken. Als lid van de ANWB kun je namelijk een voordelige PCR-test voor op reis laten doen. Voor deze corona test betaal je geen € 69,- maar € 45,- per persoon. En bij een negatieve testuitslag krijg je een gratis reiscertificaat.

Voordelige PCR-test voor ANWB leden

Als je op wintersport gaat, heb je een negatieve uitslag van een PCR-test nodig om het land binnen te komen. Voor zo’n PCR-test betaal je vaak een kleine 80,– euro. Maar ben je lid van de ANWB, dan kun je je voor € 45,- laten testen. Op de website van de ANWB staat precies hoe je deze PCR-test kunt laten doen.

Vergeet niet om na je boeking zelf een afspraak bij Coronalab.eu te maken. De ANWB is hiervoor niet verantwoordelijk.

Vergeet niet je ANWB-lidmaatschapskaart mee te nemen

Zorg ervoor dat je op de testlocatie je ANWB-lidmaatschapskaart bij je hebt. Die moet je namelijk laten zien. Kun je die niet laten zien op de testlocatie? Dan betaal je op locatie het originele bedrag per pin, zonder ANWB-ledenvoordeel. De korting is niet achteraf te verrekenen of ter plaatse te gebruiken. 

Reiscertificaat i.p.v. QR-code

In tegenstelling tot andere, vaak duurdere PCR-testen ontvang je bij een negatieve test geen QR-code voor op je telefoon, maar een reiscertificaat. Dit reiscertificaat is alleen geldig op reis en kan niet worden gebruikt als corona toegangsbewijs voor bijvoorbeeld horeca, evenementen en andere activiteiten in zowel Nederland als in het buitenland.

Kijk naar het actuele reisadvies per land welke test je nodig hebt bij aankomst. Een PCR-test heb je in bepaalde landen nodig als je niet volledig gevaccineerd bent en geeft de meeste zekerheid. Maar een Sneltest (ook veel goedkoper met ledenvoordeel) wordt door meerdere landen ook geaccepteerd. Kijk vooraf goed wat voor jouw bestemming van toepassing is in de Reiswijzer.

Ook leuk om te lezen: Ga je binnenkort op wintersport of op vakantie naar Duitsland, Griekenland, Oostenrijk en Spanje. Denk er dan aan dat pinnen niet meer gratis is. In deze blogpost kun je er meer over lezen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.