Lees(ie) zondag week 3

Het is weer zondag, dus zet ik alle stukjes van week 3 nog even op een rijtje. Dus als je die gemist hebt dan kun je ze nu even teruglezen. Ik wens je een fijne zondag met veel leesplezier.

Het Maarten van Rossumpad lopen

Toen ik hoorde dat Tinie een vriendin van mij, het Maarten van Rossumpad had gelopen, was mijn eerste reactie: ‘heeft die brombeer, naast een eigen TV-programma ook een eigen wandelpad?’ Het tegendeel blijkt echter waar. Het Maarten van Rossumpad is vernoemd naar de 16e-eeuwse legeraanvoerder in dienst van de Hertog van Gelre. En laat dit nou het gebied zijn waar dit pad doorheen loopt.

De wandelroute is 385 kilometer en is onderverdeeld in 23 etappes. Maar je kunt de trajecten ook zelf indelen. En kun je van elke etappe een kleine vakantie of weekenduitje maken. Je leest er alles over in deze blogpost.

Marion stampt spinazie

Ook deelde ik een recept op mijn blog, namelijk het recept van stamppot spinazie. Ik hou stamppot. Het is dat er zo veel calorieën in zitten maar anders zou ik het een paar keer per week eten. En dan niet alleen de standaard zuurkool- of boerenkoolstamppot. Nee, er zijn meer stamppot recepten bij mij favoriet. Bijvoorbeeld deze stamppot met bladspinazie die ik vond op Smulweb is niet te versmaden.

We zitten nog steeds in een lockdown dus zullen we ons nog weken op een andere manier moeten vermaken dan we gewend waren. Zo zie ik op social media dat verschillende mensen een oude hobby hebben opgepakt. Ze zijn gaan breien en gaan puzzelen. Zelf ben ik bezig om met de Gardena Tuinplanner mijn tuin opnieuw in te delen. Erg leuk om te doen. Daarnaast vind je in deze blog ook een aantal tips om de verveling tegen te gaan.

Muizen in huis? Zo kom je er snel vanaf

Toen ik op het platteland woonde kwam ik vaak voor een uitdaging te staan. Ongedierte bijvoorbeeld. Want hoe vaak gebeurdt het niet dat ik tijdens het voeren van mijn beesten een dikke muis zag wegrennen. Of nog erger. Een dooie rat in de waterbak, die er waarschijnlijk is ingevallen. En dan ‘s nachts die trippelende muizenpootjes tussen het plafond en de rieten kap van onze boerderij. Ik hou niet van muizen in huis. Ik wil er vanaf. En het liefst zo snel mogelijk. In deze post vind je tips om zo muizen in huis te bestrijden.

En nu we met steeds minder mensen bij elkaar op bezoek mogen, is het sturen van een kaartje extra leuk. In deze blogpost vind je de LAATSTE aanbiedingen om online een kaartje te versturen. Want dat je elkaar nu niet ziet, betekent natuurlijk niet dat je niet aan elkaar denkt.

Dit waren de artikelen van week 3. Wil je niks missen? Volg mijn blog dan op FacebookTwitterPinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag, groet van Marion

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.