Stella e-bike

Met een Stella e-bike heb je altijd wind mee

Een e-bike kopen doe je niet zo maar. Elektrische fietsen zijn behoorlijk prijzig, dus daar moet je goed over nadenken. Daarnaast zijn er tegenwoordig zo veel aanbieders van elektrische fietsen. Kiezen is daardoor niet eenvoudig. En dan die technische details. Allemaal vragen waarop je antwoord wilt voordat je er één aanschaft. Maar waar kun je die antwoorden nou beter krijgen dan in een e-bike testcenter van Stella Fietsen.

Waarom koop je een e-bike?

Wist je dat steeds meer mensen een e-bike kopen in plaats van een gewone fiets? En dat zijn niet alleen 65-plussers, als je dat mocht denken. Steeds meer jongere mensen zwichten voor een elektrische fiets. En dat snap ik wel. Je kunt namelijk veel grotere afstanden afleggen en je gaat veel sneller, met veel minder inspanning. Je hebt altijd de wind in de rug. Vandaar dat steeds meer mensen kiezen voor een e-bike voor woon-werkverkeer, voor recreatief gebruik en zelfs om naar school te gaan.

Waar vind je een Stella testcenter?

Inmiddels zijn er heel veel testcenters van Stella Fietsen. Zelfs net over de grens in Duitsland. Ik koos voor de showroom in Joure, waar je alle elektrische fietsen van Stella kunt bekijken én kunt uitproberen.

Heb je geen zin om ver te rijden? Het is ook mogelijk dat een bestelbus met alle gangbare modellen bij jou thuis komt. Een mini showroom waardoor jij de deur uit hoeft. Zo kun je de e-bike gewoon thuis bekijken en  uitproberen.

Ik bezoek een testcenter van Stella

In het testcenter in Joure word ik hartelijk ontvangen door de medewerkers en tijdens de koffie worden mijn wensen geïnventariseerd. Ik krijg een hoop informatie over de verschillende modellen. Zo hoor ik dat tegenwoordig ook veel schooljeugd voor een e-bike kiest. Zeker in Friesland waar zij door weer en wind, grote afstanden moeten afleggen. Maar ook vanwege de leuke modellen. Want wat zijn er hippe fietsen verkrijgbaar.

Welke e-bike past bij mij?

Maar die grote fietsafstanden gelden niet voor mij. De gelegenheidsfietser in mij gaat de e-bike vooral gebruiken voor woon-verkeer en om af en toe een lekkere fietstocht te maken. En dan kom ik al snel uit op de Vicenza Superior Nero. Deze Vicenza Superior Nero is een variant op de populaire Vincenza Nero, die je wellicht kent van de TV.

Maar deze nieuwe uitvoering is nog beter en nog stijlvoller. Zo is deze fiets uitgerust met een voorwielmotor, Shimano Nexus met 3, 7 of 8 versnellingen. Hij is verkrijgbaar in drie kleuren en in de matzwarte limited edition met rode accenten. Opvallend aan deze uitvoering is dat de fiets lekker licht is. Je zou niet zeggen dat het een e-bike is. Maar dat is het natuurlijk wel.

Stella e-bike
De Vicenza Superior is o.a. verkrijgbaar in blauw en rood

Een e-bike uitproberen

Tijdens mijn proefrit door het Friese land worden alle voordelen van een elektrische fiets goed duidelijk. De fiets heeft 8 versnellingen, maar de trapondersteuning kun je zelfs in 9 stappen regelen. Dat is fijn. Omdat je zo snel een tempo vindt dat bij jouw fietssnelheid past. Ik ben namelijk niet zo’n held dus ik hou van een gecontroleerd tempo. Zeker op een e-bike.

Stelle e-bike
Vicenza Superior Nero in de limited edition

Maar op een rustig fietspad ben ik natuurlijk wel even voluit gegaan. Die 25 km moest gehaald worden! En heb ik getest hoe de fiets rijdt als je de ondersteuning niet gebruikt. Want stel dat je accu leeg is en je moet nog een stuk fietsen. Dan is het fijn als je het laatste stuk normaal kunt fietsen. Ook dat viel mij honderd procent mee. Doordat de Vicenza Superior Nero een super lichte fiets is, is trappen zonder ondersteuning, vergelijkbaar met het rijden op een “gewone” fiets.

Wat te doen bij pech en andere ongemakken?

Maar stel dat ik pech krijg of als mijn fiets gerepareerd moet worden?  Dan is Joure toch wel een eindje weg. Ook daarover is nagedacht. De technische helpdesk van Stella Fietsen probeert in eerste instantie telefonisch je technische vragen op te lossen. En soms kun je kleine problemen ook zelf verhelpen met hulp van een YouTube filmpje zoals deze. Hierin wordt bijvoorbeeld uitgelegd hoe je de batterijen in je achterlicht kunt vervangen.

Maar voor onderhoud en reparaties komt het Stella service team met een bus vol onderdelen, gewoon bij je thuis. Zonder voorrijkosten. En ze vertrekken pas als de fiets weer tip top in orde is.

Ook als je “de hort op bent”

Ze komen niet alleen bij je thuis. Ook als je “de hort op” bent. Als je tijdens je vakantie een fietsprobleem hebt en je komt er telefonisch niet uit, komt de rijdende werkplaats zelfs naar je vakantieadres. Natuurlijk alleen als je in Nederland vakantie viert. Dat spreekt voor zich.

Als ik dit allemaal hoor en lees, dan kan ik goed begrijpen dat de e-bikes van Stella zijn verkozen tot ‘Beste Koop’ van de Consumentenbond e-bike test 2017. En dat met name de Vicenza Superior Nero, de fiets die ik getest heb, hierin uitstekend scoorde.

Dus ben je van plan een e-bike aan te schaffen. Breng dan eens een bezoekje aan een van de vele testcenters van Stella Fietsen of bekijk de verschillende modellen gewoon bij je thuis. Dat kan allemaal bij Stella.

Stella Verrast - Tot 40% E-bike korting

Ben jij van plan om een e-bike te kopen?

Gerelateerde berichten

9 gedachten over “Met een Stella e-bike heb je altijd wind mee

  1. Ik heb er ook al aan gedacht om zo eentje te kopen.
    Sinds ik met een geopereerde voet zit en mijn condiatie na maanden verplichte (bed)rust en rolstoel niet meer normaal is, lijkt me dit eventueel wel een opstapje om terug meer te gaan fietsen.

    zou het?

  2. Ik denk het niet, omdat ik dan het voordeel van gezonde deel van fietsen zou verliezen. Maar ik denk er wel regelmatig verlangend aan hoe fijn het zou fietsen om altijd te fietsen met de ‘wind in de rug’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.