Met een Stella e-bike heb je altijd wind mee

Wist je dat steeds meer mensen een e-bike kopen in plaats van een gewone fiets? En dat zijn niet alleen 65-plussers, als je dat mocht denken. Steeds meer jongere mensen zwichten voor een elektrische fiets. En dat snap ik wel.

Je kunt namelijk veel grotere afstanden afleggen en je gaat veel sneller, met veel minder inspanning. Je hebt altijd de wind in de rug. Vandaar dat steeds meer mensen kiezen voor een e-bike voor woon-werkverkeer, voor recreatief gebruik en zelfs om naar school te gaan.

Waar kun je het beste een e-bike kopen?

Maar een e-bike kopen doe je niet zo maar. Want ze zijn behoorlijk prijzig, dus daar moet je goed over nadenken. Daarnaast zijn er tegenwoordig  zo veel aanbieders van elektrische fietsen waardoor kiezen niet eenvoudig is. En dan die technische details. Allemaal vragen waarop je antwoord wilt voordat je er één aanschaft. En waar kun je die antwoorden nou beter krijgen dan in een e-bike testcenter van Stella Fietsen. Je weet wel van die TV-reclame met Anita Witzier.

Op naar een testcenter van Stella

Er zijn inmiddels 34 testcenters van Stella Fietsen in plaats van 12,  in Nederland en net over de grens in Duitsland. Ik koos voor de showroom in Joure, waar je alle elektrische fietsen van Stella kunt bekijken én kunt uitproberen.

Je vind de testcenter van Stellafietsen op 12 plaatsen in Nederland
Er zijn inmiddels 34 testcenters van Stella fietsen in plaats van 12

Voor mij was de dichtstbijzijnde vestiging in Joure. Dat dat was wel een stukje rijden. Heb je geen zin om ver te rijden dan is het ook mogelijk dat een bus met alle gangbare modellen bij jou thuis komt. Een mini showroom waar je de deur niet voor uit hoeft. Zo kun je de e-bike gewoon thuis bekijken en  uitproberen.

Ik word hartelijk ontvangen door de medewerkers en tijdens de koffie worden mijn wensen geïnventariseerd. Ik krijg een hoop informatie over de verschillende modellen. Zo hoor ik dat er tegenwoordig ook veel schooljeugd voor een e-bike kiest. Zeker hier in Friesland waar de jeugd door weer en wind grote afstanden moet afleggen, maar ook vanwege de leuke modellen. Want wat zijn er hippe fietsen verkrijgbaar.

e-bikes in hippe modellen
Ook voor de jeugd zijn er e-bikes in hippe modellen

Welke e-bike past bij mij?

Maar die grote fietsafstanden gelden niet voor mij. De gelegenheidsfietser in mij gaat de e-bike vooral gebruiken voor woon-verkeer en om af en toe een lekkere fietstocht te maken. En dan kom ik al snel uit op de Vicenza Superior Nero.

Deze Vicenza Superior Nero is een variant op de populaire Vincenza Nero, die je wellicht kent van de TV.

Maar deze nieuwe uitvoering is nog beter en nog stijlvoller. Zo is deze e-bike uitgerust met een voorwielmotor, Shimano Nexus met 3, 7 of 8 versnellingen en verkrijgbaar in drie kleuren, namelijk in blauw, rood en in de matzwarte limited edition met rode accenten.

De Shimano Nexus is o.a. verkrijgbaar blauw en rood.
De Vicenza Superior is o.a. verkrijgbaar in blauw en rood

Opvallend aan deze Vicenza Superior Nero is dat de fiets lekker licht is. Je zou niet zeggen dat het een e-bike is. Maar dat is het natuurlijk wel.

Even uitproberen

Want tijdens mijn proefrit door het Friese land worden alle voordelen van een e-bike goed duidelijk. De fiets heeft 8 versnellingen, maar de trapondersteuning kun je zelfs in 9 stappen regelen. Dat is fijn omdat je zo snel een tempo vindt dat bij jouw fietssnelheid past. Ik ben namelijk niet zo’n held dus ik hou van een gecontroleerd tempo. Zeker op een e-bike.

Vicenza Superior NERO in de limited edition
Vicenza Superior Nero in de limited edition

Maar op een rustig fietspad ben ik natuurlijk wel even voluit gegaan. Die 25 km moest gehaald worden! En heb ik getest hoe de e-bike rijdt als je de ondersteuning niet gebruikt.

Want stel dat je accu leeg is en je moet nog een stuk fietsen. Dan is het fijn als je het laatste stuk normaal kunt fietsen. Ook dat viel mij honderd procent mee. Want doordat de Vicenza Superior Nero een super lichte fiets is, is het fietsen zonder ondersteuning vergelijkbaar met het rijden op een “gewone” fiets.

Wat te doen bij pech en andere ongemakken

Maar wat als ik pech krijg of als mijn fiets gerepareerd moet worden?  Dan is Joure toch wel een eindje weg.

Ook daar is aan gedacht. De technische helpdesk van Stella Fietsen probeert in eerste instantie telefonisch je technische vragen op te lossen. Maar soms kun je kleine problemen ook zelf verhelpen met hulp van een YouTube filmpje zoals deze. Hierin wordt  precies uitgelegd hoe je de batterijen in je achterlicht kunt vervangen.

Maar voor onderhoud en reparaties komt het Stella service team met een bus vol onderdelen gewoon bij je thuis. Zonder voorrijkosten. En ze vertrekken pas als de fiets weer tip top in orde is.

mobiele showrooms
Een van de 80 mobiele showrooms die gewoon bij je thuis komt

Ook als je “de hort op bent”

En ze komen niet alleen bij je thuis. Ook als je “de hort op”  bent.  Als je tijdens je vakantie een probleem hebt met je fiets en je komt er telefonisch niet uit,  dan komt de rijdende werkplaats zelfs naar je vakantieadres. Maar dan moet je natuurlijk wel in Nederland vakantie vieren. Dat spreekt voor zich.

Als ik dit allemaal hoor en lees dan kan ik goed begrijpen dat de e-bikes van Stella zijn verkozen tot ‘Beste Koop’ van de Consumentenbond e-bike test 2017. En dat met name de Vicenza Superior Nero, de fiets die ik getest heb, hierin uitstekend scoorde.

Dus ben je van plan om een e-bike aan te schaffen. Breng dan eens een bezoekje aan een van 34 testcenters van Stella Fietsen of bekijk de verschillende modellen gewoon bij je thuis. Want dat kan allemaal bij Stella.

Dit artikel is een samenwerking met Stella Fietsen.

Stella Verrast - Tot 40% E-bike korting

Ben jij van plan om een e-bike te kopen?

 

Related Posts

9 thoughts on “Met een Stella e-bike heb je altijd wind mee

  1. Ik heb er ook al aan gedacht om zo eentje te kopen.
    Sinds ik met een geopereerde voet zit en mijn condiatie na maanden verplichte (bed)rust en rolstoel niet meer normaal is, lijkt me dit eventueel wel een opstapje om terug meer te gaan fietsen.

    zou het?

  2. Ik denk het niet, omdat ik dan het voordeel van gezonde deel van fietsen zou verliezen. Maar ik denk er wel regelmatig verlangend aan hoe fijn het zou fietsen om altijd te fietsen met de ‘wind in de rug’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.