Straatkunst Groningen

Een stadswandeling door Groningen is altijd een goed idee. Vooral omdat je tijdens je wandeling of fietstocht ruim 400 beelden en andere kunstuitingen kan tegenkomen. Variërend van street art tot prachtige kunstwerken. En die straatkunst is helemaal gratis te bewonderen.

Gratis straatkunst in Groningen

Sommige kunstwerken ken je vast wel, zoals het Peerd van ome Loeks tegenover het Centraal Station. Maar andere straatkunst is nieuw en is nog niet zo bekend, zoals het bijzondere urinoir op de Kleine der A. Eigenlijk kom je overal in de stad straatkunst tegen. Van street art tot authentieke standbeelden. Maar ook bijzondere kunstuitingen zoals dit ‘glazen huis’ in de buurt van het Groninger museum zul je niet snel over het hoofd zien.

In Groningen zijn veel kunstuitingen te vinden te vinden. Op gevels maar ook gewoon op straat of het plein. Je zult versteld zijn wat voor moois er allemaal te zien is in de stad.

Wil je weten wat je allemaal kunt zien in de stad Groningen? Op discovergroningen.nl vind je een leuk overzicht met informatie over kunst in het Groninger straatbeeld.

Street Art wandelroutes door de stad

Hou je van Street Art? Ook dan moet je in Groningen zijn. In samenwerking met het Groninger Museum en Noordstaat neemt SPOT je mee op een gratis multimediale en muzikale tour langs Street art en graffiti in Groningen.

Je kan de route wandelen, maar ook fietsen. De keuze is aan jou. Maar in alle gevallen zie je heel veel gratis straatkunst die je misschien nooit eerder zag. En d.m.v. de app kun je ook naar korte verhalen over de kunstenaars luisteren.

Ook met een gratis wandelroute van de ANWB kun je langs de verschillende Groninger kunstwerken wandelen. De route van ongeveer 8.0 km kun je hier uitprinten. Maar je kunt ook de ANWB Eropuit app gebruiken.

Gratis straatkunst Groningen

Voordeel is dat je deze Street Art tour op ieder gewenst moment en op elke plek starten. Met je eigen telefoon en oortjes. En dat is handig. Kun je lekker op je eigen houtje en in je eigen tempo alle kunstwerken bewonderen.

Wil je meer Street Art zien? Op Mam is de hort op deel ik nog meer plekken waar je de mooiste straatkunst kan spotten.

Gerelateerde berichten

7 gedachten over “Gratis straatkunst in Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.