Groningen station 4

Het station is een plek waar je vaak gedachteloos of starend op je mobiel doorheen loopt op weg naar het centrum. Toch loont het de moeite om ook eens om je heen kijken als je haastig door de stationshal loopt. Zeker in het station van Groningen, dat zich een jaar lang het mooiste station van Nederland mag noemen.

Mooiste station van Nederland

Naast het leukste winkelstraatje werd er dit jaar voor het eerst door de Nederlandse Spoorwegen een online verkiezing uitgeschreven. Zodat mensen konden kiezen welk station zij het mooiste vinden. En laat het station van Groningen nou als mooiste uit “de strijd” komen.

Omdat ik de komende tijd iedere week een dagdeel naar Groningen moet vind je hier een leuke To do in Groningen die je in een paar uur kunt uitvoeren.

Groningen CS

Het hoofdstation van Groningen is ruim 150 jaar oud en dat kun je zien. Vooral in de centrale hal zijn een aantal mooie oude kunstwerken te zien. Kijk eens omhoog en verbaas je over de gewelven, de glas in loodramen en de mozaïeken.

Station Groningen centrale hal

Maar naast deze historische elementen zijn er ook winkeltjes en fastfood ketens om je snelle trek te stillen. En heeft ook het station van Groningen een stationspiano en kun je er gebruikmaken van een schoon toilet. Het station is dus eigenlijk best een leuke plek om wat langer te verblijven.

Station Groningen gewelven

Er zijn meer mooie stations in Nederland

Maar er zijn meer mooie stations in Nederland. Op de tweede plaats eindigde namelijk het station en tevens rijksmonument van Valkenburg. Op de voet gevolgd door het hypermoderne Rotterdam CS. Maar er zijn meer stations die wel wat aandacht verdienen. Volgens de website Plusonline.nl zijn de stations Amsterdam CS, Arnhem, Tilburg, Haarlem, Den Haag Hollands spoor en die in Maastricht eveneens de moeite van het bekijken waard. Dus als je hier eens uitstapt, loop er dan eens doorheen in plaats van gedachteloos op je mobiel te kijken of haastig naar het centrum te lopen.

Heb jij een favoriet station?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.