Lees(ie) zondag week 49

Het is weer Lees(ie) zondag. In de laatste weken voor kerstmis, we zitten al in week 49, krijg je van mij weer wat tips en inspiratie om het eind van het jaar leuk door te komen. Ik wens je een fijne zondag met veel leesplezier.

Een frisse kijk op: stadswandeling in Meppel

Wil je op een leuke manier kennismaken met het rijke handelsverleden van Meppel? Maak dan eens een stadswandeling. Bijvoorbeeld de Van Weversdoek tot Everdoek route van het Recreatieschap Drenthe. Tijdens deze stadswandeling van 2,5 kilometer, maak je kennis met de historische binnenstad van Meppel, de grachten, oude pakhuizen en de Meppeler toren.

Vanaf 10 december is de binnenstad van Zwolle weer sfeervol aangekleed. Ook staan de Lichtbeelden weer opgesteld, verspreid over alle deelgebieden in de binnenstad. Ze zijn in twee routes uitgezet en geheel corona proof te bewandelen. Zelf heb ik de route nog niet gelopen, maar dat ga ik natuurlijk nog wel doen. Wil je nu alvast meer weten? Kijk dan even op Lichtbeeldenroute.nl

Onder de loep: Blokker dineractie

Terwijl de horeca op dit moment al vroeg is gesloten en uit-eten haast onmogelijk is, zijn er wel allerlei dinerkortingsacties. Zoals de Blokker dineractie. In deze ‘onder de loep’ ga uitzoeken welke restaurants er mee doen, tot wanneer de actie geldig is, hoe je een tafeltje kunt reserveren en of er geen addertjes onder het gras zitten, als je gebruik maakt van deze actie van Dining city. Natuurlijk kijk ik ook even of er nog andere aanbiedingen zijn waarmee je voordelig buiten de deur kunt eten.

Let op met pinnen als je op wintersport gaat!

Ga je binnenkort op wintersport, of op vakantie naar Duitsland, Griekenland, Oostenrijk en Spanje. Denk er dan aan dat pinnen niet meer gratis is. Hoewel er overal pinautomaten zijn, kun je vaak niet aan de buitenkant zien of er extra kosten in rekening worden gebracht. Dat zie je pas als je akkoord geeft op de transactie. Ben je te laat met het afbreken van de transactie, dan betaal je zomaar 3,80 servicekosten. En dat is heel veel geld. Vandaar dat ik er dit blogje over schreef.

Haal meer uit je vakantiedagen met deze 3 tips

December is ook hét moment om voor het nieuwe jaar vakantieplannen te maken. En om natuurlijk zoveel mogelijk uit je vakantiedagen te halen. Want wil je langer of vaker op reis of moet je je vakantiedagen afstemmen met collega’s? Dan is het handig om eens goed naar je planning te kijken. In deze blog deel 3 tips waarmee je meer uit je vakantiedagen kunt halen.

BankGiro Loterij wordt VriendenLoterij. Hoe zit dat met de VIP-kaart?

Waarschijnlijk heb je gehoord dat de BankGiro Loterij en VriendenLoterij samen verder gaan als de vernieuwde VriendenLoterij. Bij de nieuwe VriendenLoterij is het alle dagen prijs en maak je zelfs kans op dubbele geldprijzen uit de reguliere trekking. Klinkt goed allemaal. Toch zijn niet alle veranderingen blijmakers. Want hoe zit het met de VIP-kaart. Dat leg ik uit in deze blog.

Dit waren de artikelen van week 49. Wil je niks missen of wil je nog meer tips en inspiratie op het gebied van reizen, slapen, eten & drinken en nog veel meer. Volg mijn blog dan op FacebookTwitterPinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag, groet van Marion

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.